Οικονομία

Δηλώσεις covid: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Δηλώσεις covid: Άνοιξε η πλατφόρμα για διορθώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Δηλώσεις covid: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για τους ιδιοκτήτες ακινήτων για διορθώσεις λαθών και παραλείψεων για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.

Δηλώσεις covid: Όλες οι λεπτομέρειες

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid, λαμβάνουν e-mail από την ΑΑΔΕ για να επισκεφθούν τη σχετική ιστοσελίδα (επιλογή ΔΗΛΩΣΕΙΣ COVID). Εκεί, μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των δηλώσεών τους (αποδοχή, πορεία διεκπεραίωσης), καθώς και να λάβουν οδηγίες για τη διόρθωση τυχόν λαθών ή παραλείψεων. Οι περιπτώσεις αυτές λαθών ή παραλείψεων περιγράφονται αναλυτικά στην Ε. 2060/2021 του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Η πλατφόρμα θα λειτουργεί έως και τις 19 Απριλίου 2021. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα για την υποβολή δήλωσης λύσης μίσθωσης χωρίς πρόστιμα, για όσες μισθώσεις έχουν λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020, θα λειτουργεί έως τις 12 Απριλίου 2021. Η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει δηλώσεις Covid για ακίνητα με διαδοχικές μισθώσεις στην πλατφόρμα των Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, να δηλώσουν τη λύση των προηγούμενων μισθώσεων, ώστε να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των δηλώσεων αυτών.

Δηλώσεις covid: Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως στόχος, να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα στους δικαιούχους τα ποσά των αποζημιώσεων. Στην ενεργοποίηση της διαδικασίας αποστολής των ειδοποιητηρίων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω Taxis.

Σήμερα ή τη Δευτέρα θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις για τα «κουρέματα» ενοικίου μηνός Ιανουαρίου όπως επίσης και οι ενισχύσεις στο πλαίσιο της 6ης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το lockdown κοστίζει την εβδομάδα, 725 εκατ. ευρώ, 50% στο σκέλος των εσόδων και 50% στο σκέλος των δαπανών. Εκτίμησε μάλιστα ότι η εικόνα των δημοσίων εσόδων, τόσο για τον Μάρτιο όσο και για το δίμηνο Απριλίου-Μαίου, δεν θα είναι καλή.

Σειρά ενεργειών για τη στήριξη των δανειοληπτών και την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο συνέδριο NPL Forum της Ethos Events με αντικείμενο τη διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments