Τεχνολογία

Twitter: Πωλήθηκε αντί μυθικού ποσού το πρώτο tweet

Twitter: Πωλήθηκε αντί μυθικού ποσού το πρώτο tweet
Twitter: Πωλήθηκε αντί μυθικού ποσού το tweet του Τζακ Ντόρσεϊ, το οποίο αποτελούνταν από τέσσερις λέξεις, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Γεμάτο εκπλήξεις είναι αυτόν τον καιρό το Twitter. Πέρα από τα όσα έχουν ακουστεί για την νέα λειτουργία που ετοιμάζει, όπου ο χρήστης θα μπορεί να κάνει ακύρωση του tweet. Η γνωστή πλατφόρμα ξεκίνησε μία διαδικασία για την πώληση του πρώτου tweet που έκανε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, δοκιμάζοντας την λειτουργία της πλατφόρμας. Συγκεκριμένα, ο Τζακ Ντόρσερ στις 21 Μαρτίου 2006 είχε γράψει «Απλά σετάρω το τουίτερ μου». Στην ερώτηση, για την χρήση των κερδών ο συνιδρυτής του Twitter έχει δηλώσει ότι θα μετατρέψει τα κέρδη από την πώληση σε Bitcoin. Και θα τα δωρίσει στον φιλανθρωπικό οργανισμό «Give Directly’s Africa Response».τ

Twitter: Τα NFT και τα δικαιώματα του χρήστη

Το ιστορικό αυτό tweet μετατράπηκε τώρα σε NFT (non-fungible token) και δημοπρατήθηκε στην πλατφόρμα Valuables, όπου πωλήθηκε έναντι 1.630,58 ether, δηλαδή περίπου 2,9 εκατ. δολάρια, βάσει της αξίας του κρυπτονομίσματος εκείνη τη στιγμή.

Τα NFTs ή non-fungible tokens, είναι ψηφιακά έργα που συνοδεύονται από μία μοναδική ψηφιακή «μάρκα», η οποία τα καθιστά μοναδικά. Ο κάτοχός της μπορεί έτσι να πιστοποιήσει την ιδιοκτησία τους, μετατρέποντάς τα έτσι σε «περιουσιακό στοιχείο» .

Μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να διαθέτει τα δικαιώματα ενός τέτοιου NFT. Τα NFT έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή το τελευταίο διάστημα, καθώς αποτελούν μια διαδεδομένη τεχνολογία προκειμένου να πωληθούν έργα ψηφιακής τέχνης. Το αντικείμενο αυτό είναι κωδικοποιημένο με την υπογραφή του καλλιτέχνη (ιδιοκτήτη του tweet) με παρόμοιο τρόπο με τον οποίο είναι κρυπτογραφημένο και το bitcoin.

Twitter: Έρχεται η ακύρωση των tweets

Τις προηγούμενες ημέρες η γνωστή πλατφόρμα επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε μια επιλογή για την ακύρωση της δημοσίευσης ενός tweet ονόματι «undo send», αμέσως μετά την αποστολή του. Ένας εκπρόσωπος τύπου του κολοσσού, με έδρα την Καλιφόρνια, επιβεβαίωσε πως δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, αφότου μια αναλύτρια, η Τζέιν Μάντσουμ Γουόνγκ, αποκάλυψε την εν λόγω πληροφορία στο Twitter.

Η ίδια δημοσίευσε ένα στιγμιότυπο οθόνης με το πως θα μπορούσε να μοιάζει η συγκεκριμένη λειτουργία. Μια μπλε μπάρα θα μπορούσε να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της αποστολής του tweet, δίνοντας λίγα δευτερόλεπτα στον χρήστη να «ακυρώσει» το μήνυμά του, προτού εξαντληθεί το χρονόμετρο. Η λειτουργία «ακύρωση» θα επέτρεπε τη διόρθωση ενός προβλήματος αμέσως, χωρίς να προκύπτουν επιπλοκές στην περίπτωση τροποποίησης, αφότου ένα μήνυμα έχει γίνει ήδη retweet, για παράδειγμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments