Πολιτική

Ηλιόπουλος κλινικές: Επιλογή της ΝΔ η μη επίταξη

Ηλιόπουλος κλινικές: Επιλογή της ΝΔ η μη επίταξη
Ηλιόπουλος κλινικές: Σε συνέντευξη του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την επιλογή της Κυβέρνησης για τις ιδιωτικές κλινικές.

Πολλές φορές στο παρελθόν, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος έχει μιλήσει για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Μάλιστα, η επίταξη εμπεριέχεται και μέσα στο πακέτο των προτάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM» ανέφερε: «Η κυβέρνηση αφήνει τις ιδιωτικές κλινικές να κερδοσκοπούν, στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, αντί να τις επιτάξει».

Ηλιόπουλος κλινικές: “Δεν είναι αποτελεσματική η επιστράτευση μόνο των ιδιωτών γιατρών “

«Όταν χθες κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης, υποστηρίζει ότι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών είναι “αχρείαστο κόστος”, αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι υπάρχει μια σκληρή νεοφιλελεύθερη επιλογή της ΝΔ να μείνουν οι ιδιώτες έξω από αυτή τη μάχη», τόνισε. Υποστήριξε ότι η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να λυθεί το πρόβλημα της τεράστιας πίεσης στο σύστημα υγείας, γιατί το κρίσιμο τώρα είναι ότι δεν υπάρχουν κρεβάτια.

«Καθημερινά, 100 και πλέον ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Αυτό που είναι απαραίτητο να γίνει σε αυτές τις συνθήκες -και η κυβέρνηση δεν το κάνει- είναι η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών», σημείωσε, ενώ χαρακτήρισε «κερδοσκοπία» τη χρήση ιδιωτικών μονάδων υγείας, με τον τρόπο που την έχει προωθήσει η κυβέρνηση.

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος κλινικές: “Η Κυβέρνηση δεν πιστεύει σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα”

Απέδωσε στη ΝΔ την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στο σύστημα υγείας, κατηγορώντας τη ότι δεν πιστεύει σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα. Ανέφερε ειδικότερα ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 2021 υπάρχουν 1.680 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ σε σχέση με το 2020» και ότι «στον προϋπολογισμό του 2021, η κυβέρνηση έδωσε 600 εκατ. ευρώ λιγότερα για τη δημόσια υγεία σε σχέση με το 2020».

Σημείωσε ότι «αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει το σύστημα υγείας να είναι μονοθεματικό, γεγονός που, όπως φαίνεται από τα στοιχεία, έχει αυξήσει τη θνητότητα από άλλες αιτίες πέραν του Covid-19», ενώ «πολλοί non-covid ασθενείς κατευθύνονται αναγκαστικά, ως πελάτες, στον ιδιωτικό τομέα». Σχετικά με τα self tests, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «η καλύτερη λύση είναι η συνταγογράφηση των τεστ, η διενέργεια των οποίων να γίνεται με όρους υγειονομικής ασφάλειας και να διασφαλίζεται η καταγραφή των αποτελεσμάτων τους, κάτι που δεν μπορεί να είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης».

Ηλιόπουλος κλινικές:  “Ακολουθείται πολιτική που γκρεμίζει την μετοχή της Πειραιώς”

Σε συνέντευξη του στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, μιλώντας για «βίαιη διαδικασία επανιδιωτικοποίησης μιας τράπεζας που έχει στηριχθεί με αρκετά δισ. από τους Έλληνες πολίτες, στην οποία το δημόσιο κατέχει σήμερα το 61% των μετοχών».

«Ακολουθείται», είπε, «μία πολιτική που γκρεμίζει τη μετοχή της Πειραιώς και τώρα γίνεται μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με τρόπο που θα διαλύσει τους μικρομετόχους και θα οδηγήσει το δημόσιο να χάσει πάρα πολλά χρήματα». Είπε ότι «η υπόθεση αυτή αποτελεί κεντρικό σκάνδαλο, για το οποίο η κυβέρνηση φέρει πολιτική ευθύνη, ενώ θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται θεσμικά, ώστε να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, εκεί που υπάρχουν». Νάσος Ηλιόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments