Τεχνολογία

25η Μαρτίου 1821: Το google doodle τιμά την Ελληνική Επανάσταση

25η Μαρτίου 1821: Το google doodle τιμά την Ελληνική Επανάσταση
25η Μαρτίου 1821: Αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση είναι το σημερινό doodle τιμώντας την Ελλάδα.

Την 25η Μαρτίου τιμά σήμερα (25/03) το google doodle. Με ένα ειδικό επετειακό doodle, η γνωστή εταιρεία θέλει να τιμήσει τους Έλληνες και την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, το σημερινό επετειακό doodle περιμβάνει την ελληνική σημαία, ένα στεφάνι ελιάς και το μπλε χρώμα στα γράμματα της Google. Αυτό επέλεξε ο “γίγαντας της αναζήτησης” για να τιμήσει την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

25η Μαρτίου 1821: Η αναφορά στην Ελληνική Επανάσταση

Στο σχετικό κείμενο που συνοδεύει το doodle, η Google αναφέρει πως «η φετινή 25η Μαρτίου αποτελεί τη 200ή επέτειο από την κήρυξη της ελληνικής Επανάστασης – ενός αγώνα για κυριαρχία που κορυφώθηκε όταν ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στη Μονή της Αγίας Λαύρας. Μέσω του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου του 1830, η Ελλάδα αναγνωρίστηκε επίσημα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».

«Προς τιμήν αυτής της ημέρας, η γαλανόλευκη ελληνική σημαία, που απεικονίζεται στο Doodle, κυματίζει αγέρωχη ως σύμβολο ελευθερίας και αλληλεγγύης. Σήμερα, η ιστορία, η απελευθέρωση και η εξέλιξη της χώρας κατά τα τελευταία 200 χρόνια τιμάται με εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο», προσθέτει.

25η Μαρτίου 1821: Η ιστορία των doodle

Το Google Doodle είναι μια ειδική, προσωρινή και μοναδική τροποποίηση του λογότυπου στις αρχικές σελίδες της Google προς τιμήν διαφόρων γιορτών, γεγονότων, επιτευγμάτων και ατόμων.

Το πρώτο Google Doodle τιμούσε το φεστιβάλ Burning Man το 1998 και σχεδιάστηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν για να ειδοποιήσει τους χρήστες για την απουσία τους σε περίπτωση που οι διακομιστές δεν ανταποκρίνονταν. Τα επόμενα Doodle σχεδιάζονταν με σύμβαση μέχρι το 2000, όταν ο Πέιτζ και ο Μπριν ζήτησαν από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων Ντένις Χουάνγκ (Dennis Hwang) να σχεδιάσει ένα λογότυπο για την Ημέρα της Βαστίλης. Από τότε, μια ομάδα υπαλλήλων που ονομάζονται Doodlers οργανώνουν και δημοσιεύουν τα Doodles.

Αρχικά, τα Doodles δεν ήταν κινούμενα ούτε είχαν υπερσυνδέσμους, ήταν απλά εικόνες με κείμενο που εμφανίζονταν περνώντας από πάνω τους το ποντίκι που περιγράφει το θέμα. Τα doodles αυξήθηκαν σε συχνότητα όσο και σε πολυπλοκότητα από τις αρχές του 2010. Τον Ιανουάριο του 2010 το πρώτο κινούμενο Doodle τίμησε τον Ισαάκ Νεύτωνα. Το πρώτο διαδραστικό Doodle εμφανίστηκε σύντομα μετά τον εορτασμό του Pac-Man και οι υπερσύνδεσμοι άρχισαν να προστίθενται στα Doodles, συνήθως συνδέοντας σε μια σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης για το θέμα του Doodle. Έως το 2014, η Google είχε δημοσιεύσει πάνω από 2.000 περιφερειακά και διεθνή Doodles σε όλες τις ιστοσελίδες της, που συχνά φιλοξενούν καλλιτέχνες, μουσικούς και προσωπικότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments