Ελλάδα

Αντώνης Σαμαράς: Τηλεφώνημα για βόμβα στο σπίτι του

Αντώνης Σαμαράς: Τηλεφώνημα για βόμβα στο σπίτι του
Αντώνης Σαμαράς: Μετά από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών διαπιστώθηκε πως πρόκειται για φάρσα.

Τηλεφώνημα για βόμβα στο σπίτι του Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά, σήμανε συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία το βράδυ του Σαββάτου (27/3). Τελικά αποδείχθηκε πως επρόκειτο για φάρσα. Θυμίζουμε ότι τηλεφώνημα για βόμβα υπήρξε και χθες στο υπουργείο Παιδείας.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο και πραγματοποίησαν έρευνες για το εάν έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον σχετικό έλεγχο από τους αρμόδιους αποδείχθηκε πως το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

Αντώνης Σαμαράς: Η ανακοίνωση των Αρχών για το περιστατικό

«Σήμερα Σάββατο 27-3-2021 και ώρα 20:49 άγνωστος κάλεσε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και δήλωσε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οικία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Κινήθηκαν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις και πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός του χώρου. Μετά από τον έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών τίποτα δεν διαπιστώθηκε».

Αντώνης Σαμαράς: Ποιος είναι

Διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (20 Ιουνίου 2012 – 26 Ιανουαρίου 2015) μετά τη νίκη του στις εκλογές 2012. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας (29 Νοεμβρίου 2009 – 5 Ιουλίου 2015) και της Πολιτικής Άνοιξη καθώς και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (1 Ιουλίου 2004 – 1 Οκτωβρίου 2007).  Υπηρέτησε ως υπουργός στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα και μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1990 διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών

. Μετά από διαφωνία με τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το χειρισμό του μακεδονικού ονοματολογικού ζητήματος αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο του 1992. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε από βουλευτής, αποχώρησε από τη Νέα Δημοκρατία και το 1993 ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη στην οποία παρέμεινε πρόεδρος ως τη διάλυση του κόμματος το 2004.

Αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές των Ελληνικών συμφωνιών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπερψηφίζοντας τη δανειακή σύμβαση του 2012 και εν συνεχεία συνεργάστηκε με σκοπό τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας ως πρωθυπουργός με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Έχει δεχθεί έντονη κριτική για τη στάση του απέναντι στη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, την αντιμνημονιακή ρητορική που υιοθέτησε για τα πρώτα δύο χρόνια από την είσοδο στο πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο του 2013.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments