Ελλάδα

Lockdown: «Κλειδί» για το άνοιγμα τα self tests

Lockdown: «Κλειδί» για το άνοιγμα τα self tests
Lockdown: H κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην Επιτροπή το πλαίσιο της στρατηγική της για το επόμενο διάστημα.

Όλο και πληθαίνουν τα σενάρια για σταδιακή άρση του lockdown τον Απρίλιο,παρά το γεγονός πως τα νοσοκομεία αναστενάζουν. Τα σενάρια θέλουν να υπάρχει ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου, σχολείων και εστίασης είτε στις 5 είτε στις 12 Απριλίου.

Lockdown: Πολλές δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους

Μιλώντας σήμερα στο OPEN, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει στην Επιτροπή το πλαίσιο της στρατηγική της για το επόμενο διάστημα, για το πώς θα γίνει ένα ελεγχόμενο άνοιγμα, μία ελεγχόμενη επανεκκίνηση της οικονομίας και της εκπαίδευσης και με το νέο συμπληρωματικό εργαλείο του self test που θα είναι δωρεάν στη διάθεση κάθε Έλληνα στις αρχές Απριλίου».

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι αλλάζει ο καιρός και πολλές δραστηριότητες μπορούν να μεταφερθούν σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η ελεγχόμενη επανεκκίνηση λιανεμπορίου και σχολείων. «Η επιτροπή θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα, θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι βασικός πυλώνας της στρατηγικής είναι και ο εμβολιασμός. «Κάθε εβδομάδα που περνάει έχουμε 200.000 περισσότερους εμβολιασμούς που προστίθενται και χτίζεται σταδιακά το τείχος της ανοσίας» είπε χαρακτηριστικά.

Εμβολιαστικά κέντρα

Lockdown: Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

Εάν η πανδημία ακολουθεί μία πορεία αποκλιμάκωσης τότε το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει στις 5 ή στις 12 Απριλίου. Επί του θέματος μίλησε και ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ:

«Αυτά τα θετικούτσικα σημεία με τα εξιτήρια τις εισαγωγές κλπ να συνεχίσουν για να μπορέσουμε στο τέλος της εβδομάδας να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και να προχωρήσουμε σε κάποιες άρσεις. Την ερχόμενη εβδομάδα, θα τα δούμε, και ελπίζω να καταφέρουμε τουλάχιστον να ξεκινήσουμε κάποια μικρή άρση περιορισμών στις 5 Απριλίου και να δούμε στη συνέχεια και τα υπόλοιπα. Θα δούμε σαφώς τα επιδημιολογικά δεδομένα για να ανοίξουν ταυτόχρονα σχολεία και λιανεμπόριο. Ρόλο στις αποφάσεις θα παίξει και ο παράγοντας των self tests».

Πρόεδρος Φαρμακοποιών

Πρόεδρος Φαρμακοποιών: Για τα self tests το θέμα δεν είναι η αμοιβή

Lockdown: Λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου

Πάντως και στο κυβερνητικό επιτελείο εκφράζουν μία αισιοδοξία πως θα καταφέρουν από τις αρχές Απριλίου να δουν την αγορά να ανοίγει. Επί του θέματος τοποθετήθηκε στο MEGA ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος σχολιάζοντας τον παράγοντα self tests, είπε πως «φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου», παραδεχόμενος ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία αλλά και να αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments