Ελλάδα

Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Αλλάζει το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι πολίτες έχουν κουραστεί από το παρατεταμένο lockdown με την κυβέρνηση να εξετάζει να αλλάξει το υπάρχον ωράριο που ισχύει.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας με συγκεκριμένο ωράριο είναι ο πυρήνας του lockdown, αλλά από ό, τι φαίνεται αυτό θα αλλάξει και πάλι. Μπορεί τα κρούσματα και οι νεκροί να είναι στα ύψη, με τους διασωληνωμένους να «σπάνε» το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, αλλά οι πολίτες έχουν κουραστεί από το lockdown και οι ειδικοί αναμένεται να εισηγηθούν σταδιακό άνοιγμα στην κυβέρνηση στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το κυβερνητικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι η εικόνα των δεκάδων ανθρώπων να ξεχύνονται στις παραλίες και σε κεντρικά σημεία της πόλης είναι αποτέλεσμα της εξάντλησης του κόσμου να ακολουθεί τα αυστηρά μέτρα εγκλεισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι σε ισχύ από τις 9 κάθε βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα. Το ίδιο ισχύει και για τα Σαββατοκύριακα. Να σημειώσουμε ότι αυτό άλλαξε πρόσφατα αφού για δύο εβδομάδες η απαγόρευση ξεκινούσε από τις 6 το απόγευμα γεγονός που δημιουργούσε πολύ μεγάλο συνωστισμό ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ που έκλεισαν νωρίτερα λόγω των μέτρων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αλλάζει το ωράριο

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αναμένονται αλλαγές

Οι εικόνες των ανθρώπων να συρρέουν σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους, αλλά και το γεγονός ότι η μέρα έχει μεγαλώσει αναμένεται να οδηγήσουν σε νέα αλλαγή στο ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, η κυβέρνηση θέλει μετά και την αλλαγή της ώρας και την αλλαγή του καιρού να επανέλθει η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο ωράριο 11.00 το βράδυ με 06.00 το πρωί. Να πάμε δηλαδή στο μοντέλο που ίσχυε πριν την αυστηροποίηση του lockdown.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται για τις δύο επόμενες εβδομάδες να αλλάξει η ώρα απαγόρευσης με ισχύ από τις 10 το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα και στη συνέχεια να «ανοίξει» κι άλλο και να πάει στις 11 το βράδυ μαζί με την εστίαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε πρώτο πλάνο για την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μπαίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για άνοιγμα στις 5 Απριλίου, ενώ θα ακολουθήσουν τα σχολεία, με στόχο να ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια και τα Γυμνάσια.

Η εστίαση είναι πιθανό να ανοίξει στο τέλος του μήνα Απριλίου. Οι περιορισμοί θα είναι ισχυροί ενώ όπως ειπώθηκε οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test και δεν αποκλείεται να φορούν διπλή μάσκα για να είναι οι ίδιοι, αλλά και οι πελάτες πιο προστατευμένοι.

Δείτε και ρεπορτάζ του Mega σχετικά με το σταδιακό άνοιγμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments