Ελλάδα

Lockdown: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Lockdown: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
Lockdown: Ένα από τα ερωτήματα που χρειάζεται να απαντήσουν άμεσα οι ειδικοί και το κυβερνητικό επιτελείο είναι πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.
Lockdown: Ένα από τα ερωτήματα που χρειάζεται να απαντήσουν άμεσα οι ειδικοί και το κυβερνητικό επιτελείο είναι πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Το lockdown «χαλαρώνει» από αύριο Σάββατο αφού θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές κινήσεις για άσκηση, έστω με αυστηρούς κανόνες, ενώ τη Δευτέρα θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη χρήση του 13032. Το ερώτημα, όμως, που πρέπει να απαντήσουν άμεσα οι ειδικοί και το κυβερνητικό επιτελείο είναι πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Οι μαθητές έχουν παραμείνει πολύ καιρό εκτός των τάξεών τους, ενώ πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο οι Πανελλαδικές για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Πιο μακριά φαίνεται ότι πάει το άνοιγμα της εστίασης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στοίχημα για την κυβέρνηση αποτελεί το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα τα πρώτα self test.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων την επαναλειτουργία των Λυκείων και για τις τρεις τάξεις, με τη διενέργεια self test κάθε εβδομάδα τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές τους.

Γι’ αυτό και σε πρώτη φάση οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές κάτω των 18 ετών θα έχουν προτεραιότητα στην προμήθεια των τεστ, ώστε η Επιτροπή των ειδικών να ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή στα θρανία.

Lockdown: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Lockdown: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Lockdown: Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους μαθητές

Σε δεύτερη φάση θα ανοίξουν τα Γυμνάσια, ενώ για μετά το Πάσχα φαίνεται να μετατίθενται τα Δημοτικά. Στο τραπέζι των συζητήσεων την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν και τα πολυκαταστήματα. Αν όλα εξελιχθούν καλά με τα μικρότερα καταστήματα, είναι πιθανό στις 12 Απριλίου να επαναλειτουργήσουν και τα πολυκαταστήματα.

Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή στις ανακοινώσεις που θα γίνουν για τη διενέργεια των self test, μετά την υποχρεωτικότητα σε μαθητές και καθηγητές, ενδέχεται να ακολουθήσουν το λιανεμπόριο και ο τουρισμός.

Αναφορικά με την εστίαση, αν και οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος του μήνα και το άνοιγμα μοιάζει δύσκολο πριν το Πάσχα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να γίνει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως η πορεία των κρουσμάτων, οι αντοχές του ΕΣΥ, αλλά και πώς θα έχει κυλήσει η επαναλειτουργία των υπόλοιπων δραστηριοτήτων. Άλλωστε, αυτό επανανέλαβε χθες και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανακοινώθηκε άλλος ένας πυλώνας στήριξης του κλάδου μέσω ΕΣΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments