Πολιτική

Γεραπετρίτης: Πριν το Πάσχα οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις

Γεραπετρίτης: Πριν το Πάσχα οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις
Γεραπετρίτης: Ο υπουργός Επικρατείας έβαλε τέλος στα σενάρια για άνοιγμα και άλλων δραστηριοτήτων τον Απρίλιο.

Γεγονός είναι για τη χώρα η σταδιακή άρση των μέτρων. Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις μετακινήσεις ειδικά για την περίοδο του Πάσχα. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας σήμερα στο Θέμα 104,6 σημείωσε ωστόσο πως οι αποφάσεις αναφορικά με το τι θα ισχύσει θα ληφθούν λίγο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε συγκεκριμένα, ότι οι αποφάσεις αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, θα ληφθούν αφού πρώτα μελετηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή «παγώνει» οποιοδήποτε νεότερο άνοιγμα δραστηριοτήτων πριν από το Πάσχα. Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι Γυμνάσια και Δημοτικά δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν το Πάσχα και χαρακτήρισε εργαλείο επανάστασης τα self test, τα οποία, όπως είπε, θα βοηθήσουν ιδιαίτερα για το άνοιγμα του Λυκείου.

Γεραπετρίτης: Έχουμε τη χειρότερη επίδοση στα σχολεία συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη, η Ελλάδα δεν τα έχει πάει τόσο καλά σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των σχολείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Έχουμε τη χειρότερη επίδοση στα σχολεία συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες», υπογράμμισε λέγοντας ότι είμαστε η μόνη χώρα που τα σχολεία έκλεισαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αναφερόμενος στη δημοσιοποίηση των ψήφων από την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας που έγινε για πρώτη φορά, εξήγησε ότι έγινε για λόγους διαφάνειας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις της πλειοψηφίας της επιτροπής. Δεν έκρυψε, πάντως, το γεγονός ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις η κυβέρνηση έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις λέγοντας ότι αυτό συνέβη σε ελάσσονα θέματα.

Γεραπετρίτης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα άλλων βαθμίδων

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η αρχή έγινε με το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα των Λυκείων, αλλά στόχος είναι η επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες να γίνεται βήμα – βήμα. «Δύο εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα και γι’ αυτό μέχρι και την περίοδο του Πάσχα θα συνεχιστεί κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις υπόλοιπες ηλικίες» είπε. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments