Ελλάδα

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Τι δηλώνει η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Τι δηλώνει η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου
Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: "Στο νοσηλευτικό προσωπικό δεν είχε διαμαρτυρηθεί για τον θόρυβο, μόνο στους αστυνομικούς", ανέφερε η Βούλα Γεωργάκη.

Σε σοκ παραμένουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός” από το έγκλημα, στο οποίο προχώρησε ένας 60χρονος όταν αποσύνδεσε από τον αναπνευστήρα έναν 76χρονο, με τον οποίο βρίσκονταν στον ίδιο θάλαμο. Η είδηση αυτή ήρθε να προστεθεί στις άλλες δύο περιπτώσεις που έχουν συγκλονίσει τη χώρα, τη διπλή δολοφονία των αδερφών στη Μακρινίτσα και τη δολοφονία υπαλλήλου καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στην Κυπαρισσία.

Μιλώντας σήμερα στο ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος των εργαζομένων του “Ερυθρός Σταυρός”, Βούλα Γεωργακή, είπε για το έγκλημα: «Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη, έχουμε μείνει άναυδοι. Ο ασθενής ήταν τέσσερα 24ωρα εκτός μονάδας σε έναν θάλαμο απλό, με έναν ασθενή δίπλα του. Ο ασθενής αυτός ήταν φιλήσυχος όταν ήρθε, ο οποίος δεν είχε δώσει κανένα δείγμα παραβατικής συμπεριφοράς ως ασθενής. Πήγαινε πάρα πολύ καλά όσον αφορά τη λοίμωξη από τον covid, χωρίς τίποτα να προκαλεί υποψίες».

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Τι υποστηρίζουν οι γιατροί

Σύμφωνα με την ίδια, “στη νυχτερινή επίσκεψη που έκαναν οι γιατροί είδαν την ισοηλεκτρική γραμμή στο μόνιτορ και τσίριζαν και άρχισαν να κάνουν ανάνηψη στον ασθενή. Εκείνη την ώρα χωρίς να προσέξει η γιατρός αν ο σωλήνας ήταν μέσα στο σώμα του ή έξω από τον οισοφάγο, έγινε όλη η διαδικασία. Υποστηρίζουν οι γιατροί ότι πάνω στον πανικό δεν υπάρχει η σιγουριά ότι ο σωλήνας ήταν μέσα και εντοπίστηκε ότι δεν υπήρχε και το καλώδιο του μηχανήματος στη θέση του”.

Η κ. Γεωργάκη ανέφερε επίσης ότι “στο νοσηλευτικό προσωπικό δεν είχε διαμαρτυρηθεί για τον θόρυβο, μόνο στους αστυνομικούς. Εκλήθησαν στη συνέχεια δυο ψυχίατροι και διαπιστώθηκε ότι ο ασθενής δεν έπασχε από κάποιο παροξυσμό ψυχιατρικής νόσου που να δικαιολογεί μια τέτοια κατάσταση. Κρατείται νοσηλευόμενος στο δωμάτιο του υπό αστυνομική περιφρούρηση”.

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: To χρονικό του συμβάντος

Ένας 60χρονος ασθενής με Covid-19 που τον ενοχλούσε ο ήχος του αναπνευστήρα φέρεται, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, να αποσύνδεσε τον 76χρονο από το μηχάνημα. Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν πώς έγινε το σκηνικό του θανάτου και πώς ο 60χρονος ασθενής που νοσηλευόταν μαζί με τον 76χρονο προέβη σε αυτή την κίνηση και του «έκοψε» την παροχή οξυγόνου. Λόγω της νοσηλείας του με κορωνοϊό, ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει συλληφθεί, ενώ στο μικροσκόπιο έχει μπει και το ποινικό και το ψυχιατρικό του παρελθόν. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments