Ελλάδα

Παπαευαγγέλου για Πάσχα: «Δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό»

Παπαευαγγέλου για Πάσχα: «Δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό»
Παπαευαγγέλου για Πάσχα: Η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ δεν εμφανίστηκε αισιόδοξη σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου παρουσιάστηκε απαισιόδοξη σχετικά με τη χαλάρωση των μέτρων εν όψει του Πάσχα αφού τόνισε ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Βέβαια, όπως αναφέρθηκε και στη χθεσινή ενημέρωση από τους Νίκο Χαρδαλιά και Γκίκα Μαγιορκίνη η απόφαση θα ληφθεί λίγες μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Να σημειώσουμε, όμως, ότι ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζεται πεσμένος της τελευταίες μέρες με αποτέλεσμα αυτό να δίνει μια «χαραμάδα» αισιοδοξίας.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι η κ. Παπαευαγγέλου μπορεί να είπε ότι είναι δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, αλλά επισήμανε ότι αναμένεται αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης έως το Πάσχα.

Παπαευαγγέλου για Πάσχα: Τι είπε για τη συζήτηση στην Επιτροπή

Το μέλος της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο FM, συγκεκριμένα είπε: «Στην Επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν έχει συζητηθεί ποτέ, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, ούτε η εστίαση, ούτε η μετακίνηση από νομό σε νομό για τις διακοπές του Πάσχα. Δεν μας το έχει εισηγηθεί κανείς και δεν το έχουμε συζητήσει καθόλου».

Παπαευαγγέλου για Πάσχα: «Δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό»

Παπαευαγγέλου για Πάσχα: «Δύσκολο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό»

Από τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, οι περισσότερες μεταδόσεις αυτή την εποχή, αφορούν συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, λέει μεταξύ άλλων η καθηγήτρια, η οποία εξηγεί λεπτομερώς το σκεπτικό της επιτροπής για το άνοιγμα των Λυκείων την Δευτέρα, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ότι δεν υπάρχουν θυμοί και δυσαρέσκειες, ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής, όταν οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν είναι ομόφωνες.

«Είμαστε επιστήμονες, συζητούμε, επιχειρηματολογούμε και καμιά φορά διαφωνούμε. Σεβόμαστε όμως, ο ένας τη γνώμη του άλλου».

Η κ. Παπαευαγγέλου θεωρεί πιθανό μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με χρόνο, να εμβολιάζονται παιδιά άνω των 12 ετών στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη μάσκα λέει χαρακτηριστικά ότι θα μας μείνει «κουσούρι».

«Νομίζω ότι θα έχουμε θέμα με τον κορωνοϊό και την επόμενη χρονιά. Θα είναι μαζί μας το 21-22, αλλά σίγουρα θα είναι μία διαφορετική εικόνα, γιατί θα έχουμε προχωρήσει τους εμβολιασμούς και θα είμαστε πολύ καλύτερα. Η αίσθηση μου είναι ότι δεν θα βγάλουμε τις μάσκες πριν το 22». Παπαευαγγέλου για Πάσχα: Η καθηγήτρια αναφέρθηκε στην επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα

Σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων και γιατί δεν άνοιξαν όλες οι βαθμίδες υπογράμμισε: «Όλες οι βαθμίδες δεν άνοιξαν για δύο λόγους. Πρώτον: Το σταδιακό άνοιγμα είναι σημαντικό για τη δημόσια υγεία, γιατί θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε το αποτύπωμα αυτού του ανοίγματος, για να αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Και δεύτερον: Οι μελέτες όλες έχουν δείξει ότι το άνοιγμα του δημοτικού ναι μεν αφορά παιδιά με μικρότερη μεταδοτικότητα, ωστόσο αυξάνουν σημαντικά την κινητικότητα του ενήλικου πληθυσμού. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι συν του ότι τα Λύκεια έχουν μείνει πολύ περισσότερο καιρό κλειστά από ότι τα δημοτικά. Και έχουμε μπροστά μας τις Πανελλήνιες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments