Διεθνή

Εμβόλιο Curevac: Τον Μάιο αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΕ

Εμβόλιο Curevac: Τον Μάιο αναμένεται να εγκριθεί από την ΕΕ
Εμβόλιο Curevac: Η Curevac εξακολουθεί να προγραμματίζει ότι θα παρασκευάσει έως και 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου φέτος.

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Curevac πιστεύει ότι το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού μπορεί να λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Μάιο ή τον Ιούνιο, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

“Έχουμε ήδη προχωρήσει πολύ στην 3η Φάση των κλινικών δοκιμών και αναμένουμε τα στοιχεία για το πακέτο τελικής έγκρισης”, δήλωσε στην εφημερίδα Augsburger Allgemeine ο εκπρόσωπος της Curevac Τόρστεν Σίλερ. Η Curevac εξακολουθεί να προγραμματίζει ότι θα παρασκευάσει έως και 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου φέτος, σημείωσε επίσης ο Σίλερ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα. Εμβόλιο Curevac

Συνεχίζει η Γερμανία τη χορήγηση σε άτομα άνω των 60 ετών

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) στη Γερμανία εμμένει στη σύστασή της να χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αξιολογεί με βάση την ιδέα της δημόσιας υγείας, δηλαδή, με βάση το ερώτημα τι είναι ωφέλιμο για ολόκληρο τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Γερμανία η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Η Γερμανία δεν εξαρτάται τόσο από το εμβόλιο της Astrazeneca. Μπορούμε να αναβάλουμε τα (συγκεκριμένα) εμβόλια και να μειώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα», δήλωσε ο επικεφαλής της του Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) Τόμας Μέρτενς σήμερα Πέμπτη στο δεύτερο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

AstraZeneca

AstraZeneca: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός

«Η Stiko συνιστά στους νεότερους ανθρώπους που έχουν ήδη κάνει έναν πρώτο εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astrazeneca να κάνουν τον δεύτερο εμβολιασμό με το εμβόλιο της Biontech ή της Moderna. Πολλοί πιστεύουν ότι τότε τα δύο εμβόλια θα λειτουργήσουν ανταγωνιστικά στον οργανισμό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αντιθέτως, το πραγματικό εμβόλιο εξαφανίζεται γρήγορα από το σώμα. Αυτό που απομένει είναι η ανοσία», εξήγησε ο Mέρτενς.

Όσον αφορά στην ιδέα του πρωθυπουργού της Βαυαρίας και προέδρου του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ να παραγγείλει 2,5 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για το κρατίδιό του, ο Mέρτενς είπε: «Καταρχάς, είναι καλό να εξασφαλίζονται εμβόλια, αλλά μια μονομερής βαυαρική προσπάθεια δεν με πείθει. Δεν γνωρίζω τι στοιχεία για το εμβόλιο Sputnik V έχει η EMA. Ο ίδιος γνωρίζω μόνο τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο ειδικό περιοδικό “Lancet”. Φαίνονται πολύ καλά. Εάν το Sputnik V ελεγχθεί και εγκριθεί στην Ευρώπη, δεν θα είχα καμία αντίρρηση για το εμβόλιο αυτό», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments