Αθλητισμός

Ταξιάρχης Φούντας: Η Μπολόνια δίνει 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει

Ταξιάρχης Φούντας: Η Μπολόνια δίνει 3 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει
Ταξιάρχης Φούντας: Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στην Αυστρία.

Οι νέοι Έλληνες ποδοσφαιριστές φαίνεται πως εντυπωσιάζουν τους ξένους συλλόγους. Οι εμφανίσεις τους και οι ικανότητές τους μαγνητίζουν τα βλέμματα ενώ τα μπλοκάκια παίρνουν “φωτιά” ενόψει της ερχόμενης μεταγραφικής περιόδου. Μετά τον Αργύρη Καμπετσή που είχε πρόταση από την Τουρκία και τον Γιώργο Γιακουμάκη που τον θέλουν τρεις από την Αγγλία και ο Ταξιάρχης Φούντας φαίνεται πως θα έχει σύντομα μήνυμα για να μετακομίσει.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας «Gazzetta dello Sport» αναφέρει ότι η Μπολόνια ενδιαφέρεται για την απόκτησή του και μάλιστα σημειώνει την πρόθεσή της να πληρώσει την Ραπίντ Βιέννης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι «τζιαλομπλού» τσεκάρουν τον Έλληνα διεθνή επιθετικό εδώ και αρκετό καιρό ενώ είναι έτοιμοι να πληρώσουν στην αυστριακή ομάδα τρία εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.  Σημειώνεται πως ο Φούντας δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ραπίντ μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ενώ μετράει 23 εμφανίσεις με 12 γκολ και πέντε ασίστ την φετινή περίοδο.

Ταξιάρχης Φούντας: «Θέλω το πρωτάθλημα με την Ραπίντ Βιέννης»

Ο 25χρονος παίκτης την προηγούμενη εβδομάδα (5/4) πέτυχε χατ-τρικ στη νίκη της Ραπίντ Βιέννης με 8-1 επί της Βόλφσμπέργκερ, στην πρεμιέρα των πλέι-οφ του αυστριακού πρωταθλήματος. Μετά τη λήξη του αγώνα, δήλωσε στο «Sky Sport Austria» ότι στόχος του είναι να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα με τη ομάδα του χωρίς να αναφερθεί στο μέλλον του. «Θέλω να γίνω πρωταθλητής με τη Ραπίντ Βιέννης. Είναι τρεις σημαντικοί βαθμοί, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στο επόμενο παιχνίδι. Ήταν πολύ καλό για μένα ότι σκόραρα και θέλω να παίξω και στο επόμενο και στο μεθεπόμενο παιχνίδι και να κερδίζω κάθε φορά», είπε χαρακτηριστικά.

Το who is who του παίκτη:

Ο Φούντας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα ανδρών της ΑΕΚ στις 17 Μαρτίου 2012 ενάντια στον Αστέρα Τρίπολης και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει ποτέ αγωνιστεί με την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα σε ηλικία 16 ετών 6 μηνών και 13 ημερών αγωνιζόμενος για 31 λεπτά. Στις 22 Απριλίου του ίδιου έτους αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός απέναντι στη Δόξα Δράμας.

Στις 28 Οκτωβρίου 2012 έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ καθώς όταν άνοιξε το σκορ κόντρα στον Πλατανιά ήταν μόλις 17 ετών και 54 ημερών. Πέτυχε ακόμη ένα γκολ ενάντια στη Βέροια στις 18 Οκτωβρίου 2012 όπως και στην ισοπαλία της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στις 3 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, σε έναν αγώνα που ο νεαρός μέσος είχε κερδίσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη.

Στο τέλος της περιόδου 2012-13, με τον υποβιβασμό της η ΑΕΚ προχώρησε σε χρεωκοπία με αποτέλεσμα να μείνει ελεύθερος. Στη συνέχεια συμφώνησε με την αυστριακή Σάλτσμπουργκ, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα Κυπέλλου εναντίον της Λάνκοβιτζ, στις 25 Σεπτεμβρίου 2013. Για να αποκτήσει εμπειρία και να πάρει συμμετοχές, δόθηκε στη θυγατρική της Σάλτσμπουργκ, τη Λίφερινγκ, της 2ης κατηγορίας Αυστρίας, για την περίοδο 2013-14, όμως τον Ιανουάριο του 2014 παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός στην Γκρέντιγκ.

Το καλοκαίρι του 2014 ανακοινώθηκε η παραχώρησή του (και πάλι με τη μορφή δανεισμού) για έναν χρόνο στον Πανιώνιο. Την επόμενη χρονιά παραχωρήθηκε εκ νέου ως δανεικός, αυτήν τη φορά για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Τον Ιούλιο του 2016 επέστρεψε στον Πανιώνιο, υπογράφοντας ως ελεύθερος. Ακολούθησε η Σόνενχοφ Γκρόσασπαχ και η Ζανκτ Πέλτεν από την οποία αποχώρησε το 2019 για τη Ραπίντ Βιέννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments