Ελλάδα

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται στις 4 Μαΐου

Πρωτομαγιά 2021: Μεταφέρεται στις 4 Μαΐου
Πρωτομαγιά 2021: Η εργατική αργία μεταφέρεται στις 4 Μαΐου, ενώ η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Η εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΣΕ συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς για τις 4 Μαΐου. Σημειώνεται ότι πέρυσι οι εορτασμοί της συμβολικής ημέρας είχαν μεταφερθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 Μαΐου 2020. Ο κορωνοϊός είχε βάλει «φρένο» στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς, καθώς τα απαγορευτικά μέτρα ήταν ακόμα σε ισχύ.

Επιπλέον, η ΓΣΕΕ έκανε γνωστό ότι στις 4 Μαΐου, την ημέρα δηλαδή που μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς, θα πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Πρωτομαγιά 2021: Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης! Δεν είναι αργία, είναι Απεργία!»

Τι γιορτάζεται την 1η Μαίου; – Ημέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργάτη

Την πρώτη Μαΐου γιορτάζεται η μέρα των εργατών. Είναι στην πραγματικότητα η καθιερωμένη γιορτή της εξέγερσης των εργατών του Σικάγου, η οποία αποτέλεσε μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή. Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.Εορτάζεται επίσης και σαν μέρα των λουλουδιών και της Άνοιξης. Η μέρα έχει θεσπιστεί ως εργατική απεργία και όλες οι υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments