Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός: 63.082 κρούσματα και 289 νεκροί

Τουρκία κορωνοϊός: 63.082 κρούσματα και 289 νεκροί
Τουρκία κορωνοϊός: Η χώρα σημείωσε εφιαλτικά ημερήσια κρούσματα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Εδώ και πολλές εβδομάδες τα κρούσματα στην Τουρκία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Η χώρα κατέγραψε 63.082 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό που έχει καταγράψει από την αρχή της πανδημίας σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. Την ίδια στιγμή η Τουρκία βρίσκεται υπό «μερικό lockdown», το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την περίοδο του Ραμαζανιού.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα συνολικά ανέρχονται σε 4.150.039 από την αρχή της πανδημίας. Την ίδια στιγμή 289 άτομα κατέληξαν από τον ιό, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την αρχή της πανδημίας σε 35.320.

Η Τουρκία πλέον σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση παγκοσμίως σχετικά με τα ημερήσια κρούσματα, αναφέρει το Reuters.

Από τέλη Μαρτίου ισχύουν περιοριστικά μέτρα για τα σαββατοκύριακα σε πανεθνικό επίπεδο λόγω Ραμαζανιού

Στα τέλη Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος είχε ανακοινώσει αυστηρότερα μέτρα κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας πως σημειώθηκαν αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων σε πόλεις της χώρας που χαρακτηρίζονταν υψηλού κινδύνου.

Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη και η πρωτεύουσα Άγκυρας, συγκαταλέγονται στις πόλεις υψηλού κινδύνου, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το 80% των 84 εκατομμυρίων πολιτών της χώρας ζούσε σε πόλεις υψηλού κινδύνου.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι πρόκειται να επιβάλει πανεθνικό lockdown κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, του ιερού ισλαμικού μήνα. Τα εστιατόρια θα σερβίρουν φαγητό μόνο για take away, ενώ θα συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5 π.μ.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα απαγορευθούν, ενώ οι ηλικιωμένοι πολίτες δεν θα επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ορισμένες τάξεις θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση. Επίσης, θα απαγορευτεί η τέλεση γάμων, τα συνέδρια και όλες οι εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους, μέχρι μετά τη λήξη του Ραμαζανιού. Θα χρειαστεί να ληφθούν σκληρότερα μέτρα αν όσα ισχύουν τώρα δεν φέρουν αποτελέσματα, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments