Οικονομία

Φορολογικές οφειλές: Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου για οφειλές που είχαν «παγώσει»

Φορολογικές οφειλές: Παράταση έως 31 Δεκεμβρίου για οφειλές που είχαν «παγώσει»
Φορολογικές οφειλές: Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου πήραν βεβαιωμένες οφειλές στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών.

Παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου πήραν βεβαιωμένες οφειλές στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών. Η προθεσμία έληγε στις 30 Απριλίου.

Η παράταση ήρθε έπειτα από απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

Φορολογικές οφειλές: Είχε δοθεί παράταση το Φεβρουάριο

Μετά από απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα είχε δοθεί παράταση πληρωμών για οφειλές στην εφορία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας.

Μέτρα τα οποία συγκλίνουν στην καλύτερη απόδοση κοινωνικής ανταποδοτικότητας και οικονομικής αποτελεσματικότητας. Οι νέες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο να δώσουν «ανάσα» για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών. Οι νέες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο να δώσουν «ανάσα» για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων καθώς και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών.

Ποιες οι τέσσερις νέες παρεμβάσεις

Για οφειλές βεβαιωμένες στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τα Ελεγκτικά Κέντρα που δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης και για τις οποίες έχουν χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής έως τις 30/4/2021, η περίοδος αναστολής είσπραξης παρατείνεται περαιτέρω μέχρι τις 31/12/2021. Οι ανωτέρω οφειλές μετά τη λήξη της παράτασης (31/12/2021) θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα ρύθμισης τμηματικής καταβολής, το οποίο θα προβλέπει  επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο ύψους 2,5%. Η πρώτη δόση της ρύθμισης αυτής θα καταβληθεί έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και οι υπόλοιπες την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη της δόσης του μηνός Φεβρουαρίου  ρυθμισμένων στη φορολογική διοίκηση οφειλών για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους άμεσα πληττόμενους κλάδους, καθώς και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή. Η πληρωμή της δόσης αυτής θα προστεθεί στο τέλος της αρχικής ρύθμισης. Η λίστα των άμεσα πληττόμενων ΚΑΔ είναι η ίδια που ίσχυσε για αναστολή ρυθμισμένων οφειλών κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021. Υπενθυμίζεται ότι για τις δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης κατά τους μήνες Μάρτιο έως Ιούνιο 2020 και Νοέμβριο 2020 έως Ιανουάριο 2021, έχει προβλεφθεί, με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, ότι θα καταβληθούν στο τέλος των τρεχουσών ρυθμίσεων.

Με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα γίνεται πράξη η υπόσχεση της κυβέρνησης ότι αντιμετωπίζει με ευαισθησία τα ζητήματα φορολογικής διοίκησης που αφορούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments