Ελλάδα

Κυψέλη: Σε αστυνομικό κλοιό η πλατεία Αγίου Γεωργίου – Εφαρμόζεται σχέδιο Βαρνάβα

Κυψέλη: Σε αστυνομικό κλοιό η πλατεία Αγίου Γεωργίου – Εφαρμόζεται σχέδιο Βαρνάβα
Κυψέλη: Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πλατεία, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού.

Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, μετά τα κορωνοπάρτι που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Μετά τη χθεσινή παρουσία της αστυνομίας στην οδό Βεάκη στο Περιστέρι, η οποία στόχευε στο να αποτρέψει τους συνωστισμούς, πλέον η αστυνομία θα αποκλείσει και την πλατεία των κορωνοπάρτι στην Κυψέλη.

Αυτό το σχέδιο αποκλεισμού της πλατείας είχε εφαρμοστεί και στην περίπτωση της πλατείας Βαρνάβα στο Παγκράτι. Γι’ αυτό και τώρα οι αστυνομικοί έχουν σπεύσει στην Κυψέλη και έχουν αποκλείσει την πλατεία για πρώτη φορά μετά τα κορωνοπάρτι με άφθονο ποτό, μουσική και dj που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Κυψέλη: Ο DJ των κορωνοπάρτι καλείται να δώσει κατάθεση

Ο DJ των κορωνοπάρτι που στήθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου καλείται να δώσει κατάθεση, καθώς θεωρείται ότι διέπραξε το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Μετά την ταυτοποίηση του και την διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα, ο 55χρονος Dj στα δύο αποκαλούμενα «κορονοπάρτι» καλείται τώρα σε ανωμοτί κατάθεση, ως διοργανωτής ή συνδιοργανωτής των συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα στην Κυψέλη.

Ο ελεγχόμενος, φέρεται να είναι επαγγελματίας dj, ενώ σε πλάνα από τα πάρτι φαίνεται να έχει «στήσει» τον επαγγελματικό του εξοπλισμό, με κονσόλες κλπ, σε μία άκρη της πλατείας, βάζοντας μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Με εντολή της Εισαγγελίας, ο 55χρονος καλείται σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της παραβίασης των μέτρων κατά της πανδημίας (άρθρο 285 ΠΚ περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Μετά την κατάθεση του στους αστυνομικούς, ο φάκελος θα επιστραφεί στην Εισαγγελία όπου και θα κριθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση που θα έχει ο ερευνώμενος. Παράλληλα, οι έρευνες των αρχών για κάθε άλλο υπαίτιο συνεχίζονται, ώστε για κάθε περίπτωση που εντοπίζεται να αποστέλλεται δικογραφία στον εισαγγελέα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments