Πολιτική

Άνοιγμα σχολείων: Συνέντευξη Τύπου της Νίκης Κεραμέως την Πέμπτη

Άνοιγμα σχολείων: Συνέντευξη Τύπου της Νίκης Κεραμέως την Πέμπτη
Άνοιγμα σχολείων: Η υπουργός Παιδείας θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο. Όλα δείχνουν ότι θα ανακοινωθεί το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων.

Όλα δείχνουν ότι το άνοιγμα όλων των σχολείων είναι κοντά. Αύριο Τρίτη 22 Απριλίου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας, Αλέξανδρος Κόπτσης θα δώσουν διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για τα θέματα της εκπαιδευτικής επικαιρότητας. Η συνέντευξη θα γίνει στις 11 το πρωί. Να σημειώσουμε ότι η Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε το πρωί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν όλα τα σχολεία στις 10 Μαΐου, ενώ πριν λίγο έγινε γνωστή και η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

«H 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test», δήλωσε συγκεκριμένα η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», τόνισε.

Με βάση τα παραπάνω, αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στις 10 Μαΐου. Στις 11 Ιουνίου αναμένεται να ολοκληρωθούν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές στις 14 του μήνα, ενώ τα Δημοτικά θα κλείσουν στις 25 Ιουνίου. Θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Άνοιγμα σχολείων: Συνέντευξη Τύπου της Νίκης Κεραμέως την Πέμπτη

Άνοιγμα σχολείων: Συνέντευξη Τύπου της Νίκης Κεραμέως την Πέμπτη

Άνοιγμα σχολείων: Εισηγείται το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων η Επιτροπή από τις 10 Μαΐου

Να τονίσουμε, επίσης, ότι η Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας έδωσε το «πράσινο φως» για την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί και για την επανεκκίνηση της εστίασης, δηλαδή εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Επίσης, εισηγείται το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στις 14 Μαΐου (με το restart στον τουρισμό). Επίσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας μετατίθεται στις 11 το βράδυ από τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά.

Όσον αφορά το Πάσχα, η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε να μπορούν να βρίσκονται στο πασχαλινό τραπέζι έως εννέα άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και μέχρι 12 άτομα αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open για την εισήγηση των ειδικών του υπουργείου Υγείας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments