Πολιτική

Ζωή Ράπτη: Όλα τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή

Ζωή Ράπτη: Όλα τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή
Ζωή Ράπτη: Η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας μίλησε στον ΑΝΤ1 σχετικά με τους εμβολιασμούς, ενώ την Τετάρτη είχε μιλήσει για ένα νέο σχέδιο εθνικής δράσης.

Η Ζωή Ράπτη μίλησε σχετικά με τους εμβολιασμούς και το εμβόλια Johnson και AstraZeneca. Είχε αναφέρει ότι ετοιμάζεται ένα εθνικό σχέδιο δράσης για την ψυχική υγεία εντός του έτους. Ακόμη, είχε μιλήσει σχετικά με τις βελτιώσεις που θα γίνουν στο ΚΕΘΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η υφυπουργός Ψυχικής Υγείας απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, να το πράξουν άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι όλα τα εμβόλια είναι απολύτως ασφαλή. Μίλησε δε και για το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Ράπτη:  Σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σχολιάζοντας τις ανησυχίες που υπάρχουν για το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει 400.000 εμβολιασμοί με αυτό και περισσότεροι από 50 εκ. εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο, με ελάχιστα περιστατικά παρενεργειών.

Η κυρία Ράπτη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως από την επόμενη εβδομάδα που ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39, όσοι κλείσουν ραντεβού θα εμβολιαστούν μέσα σε λίγες μέρες με το εμβόλιο της AstraZeneca. Επίσης μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα συνεδριάσει και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» και για το εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Ράπτη: Συνεργασία με το ΙΣΝ για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Για την ψυχική υγεία των παιδιών και εφήβων η κ. Ράπτη, ανακοίνωσε τη συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Διεθνές Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Child Mind Institute των ΗΠΑ για την ανάπτυξη ενός πενταετούς επιστημονικού προγράμματος, με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας, παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. svg%3E

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το ΙΣΝ με το ποσό των 10,8 εκατ. ευρώ και γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την υγεία» και περιλαμβάνει την εκπαίδευση των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, τη σύσταση ενός πρότυπου εθνικού κέντρου αναφοράς για την ψυχική υγεία, με σκοπό την παροχή εξατομικευμένης στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους και τη δημιουργία ενός εθνικού δικτύου επαγγελματιών παιδικής ψυχικής υγείας .

Η κ. Ράπτη κατέληξε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για να επαναπροσδιοριστεί σε στέρεες βάσεις το μέλλον της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης ώστε κανείς να μην μείνει χωρίς βοήθεια. Εντός του έτους θα παρουσιαστεί, όπως είπε, το νέο εθνικό σχέδιο δράσης για την ψυχική υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments