Αθλητισμός

Πρεβολαράκη πάλη: «Ασημένια» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Πρεβολαράκη πάλη: «Ασημένια» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Πρεβολαράκη πάλη: Η Κυρία της Ελληνικής πάλης έχασε στον τελικό από την Ρωσίδα Κοροσάβτσεβα και έτσι πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Μια ακόμα επιτυχία για την ελληνική πάλη και την Μαρία Πρεβολαράκη. Η Κυρία της Ελληνικής πάλης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης ανεβάζοντας για μια ακόμα φορά τη σημαία της Ελλάδας ψηλά. Οι αγώνες διεξήχθησαν στην Πολωνία. Επόμενος στόχος της είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, όπου όμως υπάρχει ζήτημα με τον κορωνοϊό, ενώ ειδικοί έχουν προτείνει εκ νέου την αναβολή τους.

Πρεβολαράκη πάλη: «Ασημένια» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Πρεβολαράκη πάλη: «Ασημένια» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η Πρεβολαράκη στον τελικό της διοργάνωσης ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Κοροσάβτσεβα με 7-0 και φόρεσε στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο. Το κακό ξεκίνημα δεν της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, μιας και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-0 από την αρχή του αγώνα της.

Παράλληλα, αυτός ήταν ο τρίτος τελικός της κορυφαίας Ελληνίδας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι είναι πανέτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκεί όπου στο Τόκιο θα διεκδικήσει μια ακόμα μεγάλη διάκριση. Και φυσικά αυτή δεν είναι άλλη από ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

Η Πρεβολαράκη ήταν εμφανώς συγκινημένη στο βάθρο όταν παρέλαβε το μετάλλιό της. Η διάκριση αυτή είναι το καλύτερο επιστέγασμα των προσπαθειών της. Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές αποκλείστηκαν και οι τρεις παλαιστές.

Ο Γιώργος Πρεβολαράκης στα 77κ. έχασε με 3-1 από τον Κροάτη Καμενιάσεβιτς. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στα 87κ. ηττήθηκε με 4-2 από τον Αυστριακό Βάγκνερ, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαδάτος έχασε από τον Ρουμάνο Αλεξουτς με τεχνική υπεροχή.

Πρεβολαράκη πάλη: Πώς πήρε την πρόκριση στον τελικό

Η Μαρία Πρεβολαράκη αγωνίστηκε στην κατηγορία των 53 κιλών και σε κάθε της αγώνα επιβεβαίωνε ότι παραμένει μια από τις κορυφαίες αθλήτριες. Όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο. Με χαρακτηριστική ευκολία έφτασε μέχρι τον τελικό. Εκεί όπου φόρεσε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο στήθος της μετάλλιο, μετά το χρυσό στο παγκόσμιο Κύπελλο του Νοεμβρίου.

Η Πρεβολαράκη αντιμετώπισε στον προημιτελικό την Βέντλε (Γερμανία) και επικράτησε με 6-0. Στον ημιτελικό πάλεψε με την Ουκρανέζα Βίνικ την οποία νίκησε με 11-2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments