Διεθνή

Apple: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών

Apple: Τα έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Apple: O τεχνολογικός κολοσσός κατάφερε να ξεπεράσει για άλλη μία χρονιά τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία.

Η Apple για άλλη μία χρονιά κατάφερε να ξεπεράσει τα ρεκόρ των εσόδων και των κερδών. Ακόμη, η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο πιο δυνατό επεξεργαστή με την ονομασία Μ2. Η Apple προχώρησε και σε μία συνεργασία με την LG για τις οθόνες των iPhone.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα σημαντικά ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για χρήση του δεύτερου τριμήνου, με τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού να ανέρχονται κοντά στα 90 δισ. δολάρια.

Η αύξηση των εσόδων

Ειδικότερα, τα έσοδα της Apple διαμορφώθηκαν στα 89,58 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 53,7% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 και ενώ οι αναλυτές σε έρευνα του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 77,36 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,40 δολάρια ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για κέρδη 0,99%.

Τα έσοδα από τα iPhone και άλλες υπηρεσίες

Οι πωλήσεις των iPhone, της «ναυαρχίδας της Apple, ανήλθαν στα 47,94 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 65,5% (εκτιμήσεις για 41,43 δισ. δολάρια).

Τα έσοδα από υπηρεσίες διαμορφώθηκαν στα 16,90 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 26,7%, τα έσοδα από Mac στα 9,1 δισ. δολάρια αυξημένα κατά 70,1%, τα έσοδα από iPad στα 7,80 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 78,9% και από άλλα προϊόντα στα 7,83 δισ. δολάρια, ενισχυμένα κατά 24%.

Σε σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της Apple ανακοίνωσε ότι ενέκρινε εξαγορά μετοχών 90 δισ. δολαρίων.

Η παραγωγή των Μ2

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Nikkei Asia, η παραγωγή του M2 έχει ανατεθεί στην Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών παγκοσμίως. Θα είναι και αυτός ένα system-on-a-chip (SoC), δηλαδή θα ενσωματώνει την κεντρική μονάδα επεξεργασίας και το σύστημα γραφικών.

Σύμφωνα με αναλυτές, το τσιπ θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο παραγωγής των 5 νανομέτρων plus (N5P), κάτι που σημαίνει ότι η διαδικασία παραγωγής του θα διαρκεί συνολικά 3 μήνες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή είναι σε φάση προετοιμασίας ώστε οι παραδόσεις να ξεκινήσουν το αργότερο έως τον Ιούλιο. Προφανώς θα ακολουθήσουν περισσότερες συσκευές της Apple που βασίζονται στο M2.

Τα χαρακτηριστικά του νέου iMac

Διαθέτει οθόνη 24’’ ανάλυσης 4.5K και εξακολουθεί να διατηρεί το μεγάλο περιθώριο στο κάτω μέρος, το οποίο κρύβει μέσα του το hardware και το νέο σύστημα ηχείων με διπλά woofers και tweeters που προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία ήχου (Spatial Audio + Dolby Atmos). Επίσης, η εταιρεία έχει τοποθετήσει νέα 1080p FaceTime κάμερα και νέο σύστημα μικροφώνων, ενώ υπόσχεται 85% ταχύτερη απόδοση στη CPU και 50% στα γραφικά.

Η πλάτη του νέου iMac είναι εντελώς επίπεδη και περιλαμβάνει νέα μαγνητική υποδοχή για τη σύνδεση του καλωδίου τροφοδοσίας, το οποίο έχει μήκος 2m και το mini τροφοδοτικό περιλαμβάνει την υποδοχή Ethernet για να μη μπλέκεις με καλώδια επάνω στο γραφείο σου. Στο πίσω μέρος του iMac υπάρχουν 4 υποδοχές USB Type-C, οι δύο εκ των οποίων είναι Thunderbolt 4.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments