Πολιτική

Κώτσηρας: Τι είπε για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας

Κώτσηρας: Τι είπε για το νομοσχέδιο της συνεπιμέλειας
Κώτσηρας: Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί για την συνεπιμέλεια των παιδιών.

Ο Γιώργος Κώτσηρας μίλησε σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την συνεπιμέλεια. Ο υφυπουργός δικαιοσύνης έχει αναφέρει πως έχει γίνει ήδη τεράστια προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου προκειμένου να υπάρξει το κατάλληλο περιβάλλον για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός δικαιοσύνης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μετά το Πάσχα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη συνεπιμέλεια. Το νομοσχέδιο αυτό θα περιέχει διατάξεις που θα βοηθούν περισσότερο τα παιδιά.

Η Βουλή

Κώτσηρας: “Παιδοκεντρικό το νομοσχέδιο”

Έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο παιδοκεντρικό που ρυθμίζει τις σχέσεις γονέων και παιδιών, ενώ δίνει τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να αποφεύγονται οι αντιδικίες μεταξύ των γονέων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα δίνει τα απαραίτητα εργαλεία και στους δικαστές ώστε να διασφαλίζεται η επικοινωνία και η σχέση του παιδιού και με του δύο γονείς. Ο κ. Κώτσηρας εξήγησε ότι το οικογενειακό δίκαιο έχει μείνει ίδιο για πάνω από 40 χρόνια και χρειάζεται να αλλάξει, καθώς έχει μεταβληθεί πλέον και η κοινωνία.

«Ξεκινάμε δουλειά για να πραγματώσουμε το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει ήδη ξεκινήσει» τόνισε.

«Έχει γίνει ήδη τεράστια προσπάθεια από το υπουργείο δικαιοσύνης το τελευταίο διάστημα ώστε να υπάρξει το περιβάλλον εκείνο που θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει η επιτάχυνση της δικαιοσύνης», πρόσθεσε και υποσχέθηκε ότι οι ιδέες θα είναι πολλές, καινοτόμες και σύγχρονες.

Ακόμα, ο νέος υφυπουργός μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στη Δυτική Αττική και επεσήμανε τη δυσκολία της συγκυρίας για τους κατοίκους της περιοχής, ενώ υπογράμμισε: «Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων, αλλά θα βγούμε από την κρίση δυνατοί και υγιείς».

Το who is who

Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι δικηγόρος και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Έχει σπουδάσει στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι τέως Πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων: Στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Droit administratif et Collectivités Territoriales) από το Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III “Paul Cézanne” της Γαλλίας.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε αντικείμενο του Ευρωπαϊκού Δικαίου («Ανάκτηση παράνομων κρατικών ενισχύσεων») και το 2014 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορος της Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Παράλληλα, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή μελετών σχετικών με το ευρωπαϊκό δίκαιο, δίκαιο επιχειρήσεων (βλ. ενδεικτικά συμμετοχή του στην συγγραφή της κατ´ άρθρον ερμηνείας της Συνθήκης της Λισσαβόνας, νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις κ.α.). Κώτσηρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments