Διεθνή

Μπιλ Γκέιτς: Χωρίζει με τη Μελίντα μετά από 27 χρόνια γάμου

Μπιλ Γκέιτς: Χωρίζει με τη Μελίντα μετά από 27 χρόνια γάμου
Μπιλ Γκέιτς: Χωρίζει με τη Μελίντα μετά από 27 χρόνια γάμου. Το ανακοίνωσαν επίσημα και είναι μια απόφαση που πήραν από κοινού.

Ο Μπιλ Γκέιτς και η Μελίντα Γκέιτς αποφάσισαν από κοινού να τραβήξουν πλέον χωριστούς δρόμους, μετά από 27 χρόνια γάμου. Η ανακοίνωση τους αναφέρει πως «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι». Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και συνιδρυτής της Microsoft, που  είχε προβλέψει πως η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία θα έρθει το 2022, και η Μελίντα «ταρακούνησαν» τον επιχειρηματικό κόσμο με αυτό το διαζύγιο-«βόμβα».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Οι Γκέιτς, που έχουν τρία παιδιά, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να «συνεργάζονται για το ίδρυμά τους», που καταπολεμά την φτώχεια και τις ασθένειες. Δεν είπαν τίποτα για τους λόγους που τους ώθησαν να χωρίσουν

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας».

Το ίδρυμα που έχουν από κοινού

Μπορεί οι οικονομικές λεπτομέρειες να παραμένουν ακόμα άγνωστες, αλλά ο Γκέιτς κατέχει περίπου το 1,37% της Microsoft που αξίζει πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, όπως μεταδίδει το CNBC. Το περασμένο έτος ο Μπιλ Γκέιτς αποχώρησε από το Δ.Σ. της Microsoft και ξεκίνησε να δαπανά περισσότερο χρόνο στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα “Bill and Melinda Gates Foundation”. Οι δύο είναι συνπρόεδροι του Ιδρύματος που ξεκίνησε να λειτουργεί το 2000.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg και την τελευταία κατάταξη του Forbes, με εκτιμώμενη περιουσία στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται πίσω από δύο άλλους Αμερικανούς, τον Τζεφ Μπέζος και τον Έλον Μασκ και τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, και μπροστά από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ. Δύο χρόνια νωρίτερα ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και η τότε σύζυγός του, Μακένζι ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους. Η Μελίντα Γκέιτς, πρώην μάνατζερ της Microsoft, έχει γίνει υπέρμαχος της παγκόσμιας υγείας και της ισότητας των γυναικών στο πλαίσιο του ρόλου της στο Ίδρυμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments