Διεθνή

Ακάρ: Η Ελλάδα υπεύθυνη για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Ακάρ: Η Ελλάδα υπεύθυνη για τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο
Ακάρ: Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μίλησε για την Ελλάδα και για την Ανατολική Μεσόγειο και τα δικαιώματα της γείτονα χώρας στην περιοχή.

Ο Ακάρ μίλησε ξανά για την Ελλάδα και για το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε σχολιάσει και την απόφαση Μπάιντεν για την Γενοκτονία των Αρμενίων. Ακόμη, δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφει τα βέλη του προς την Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν έχει αναφέρει πως η χώρα δεν αναγνωρίζει δίκαιο και δικαιώματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος Υπουργός Αμύνης, μιλώντας για την ένταση ανάμεσα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας τους τελευταίους μήνες, ο Ακάρ κατηγόρησε τη χώρα μας πως «προκαλεί» στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραβίαση των «δικαιωμάτων» της στην περιοχή. Ακάρ

Ακάρ:  “Δυστυχώς από την πλευρά της Ελλάδας συνεχώς υπάρχουν προκλήσεις”

Σε ότι αφορά την Ελλάδα ανέφερε «Δυστυχώς από την πλευρά της Ελλάδας συνεχώς υπάρχουν προκλήσεις, κλιμάκωση των κρίσεων, ασέβεια προς το διεθνές δίκαιο και ρητορική απειλών. Εμείς από την άλλη πλευρά δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας, υπό κανένα τρόπο, όσες προβοκάτσιες κι αν θέλετε να κάνετε και όσες NAVTEX και αν δημοσιεύσετε», δήλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Ακόμη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, τάχθηκε υπέρ της ειρήνης και του διαλόγου με τη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τις προειδοποιήσεις κατά της χώρας μας. Ο ίδιος ζήτησε από ΕΕ και ΗΠΑ να μη γίνονται μέρος των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Ακάρ:  “Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο”

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Ακαρ: «Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο, αυτό είναι το σημαντικό. Αλλά αν απέναντι στον διάλογο, στα δίκαια και τα δικαιώματά μας υπάρχει μία αδιαφορία και υπάρχει μία επίθεση απέναντι σε αυτά, τότε επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε άκρως αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε (…) Στις τρίτες χώρες τους λέμε πως δεν πρέπει με κανένα τρόπο τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, να συζητούνται ως προβλήματα με την Ευρώπη, με την ΕΕ και με την Αμερική».

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επανέλαβε τη σταθερή θέση της Άγκυρας και του ψευδοκράτους, για ένα «τουρκικό κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος» στην Κύπρο. «Άλλη λύση δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments