Αθλητισμός

European Super League: Νέο μήνυμα προς την UEFA μέσω διαρροής

European Super League: Νέο μήνυμα προς την UEFA μέσω διαρροής
European Super League: Το σίριαλ με την κλειστή λίγκα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Το μήνυμα που εστάλη προς την UEFA μέσω διαρροής στο Ansa.

Η European Super League μπορεί να κατέρρευσε ως πλάνο για την ώρα, αλλά θα μας απασχολήσει σίγουρα στο άμεσο μέλλον. Άλλωστε, εκείνοι που επιμένουν ότι είναι αναγκαία είναι στελέχη κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη, όπως ο Τζουάν Λαπόρτα. Οι ιθύνοντες της κλειστής λίγκας για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο επέστρεψαν με ένα νέο μήνυμα προς την UEFA, μέσω, μάλιστα, διαρροής προς το Ansa.

Μέσω αυτής της διαρροής τονίζουν ότι απαγορεύεται ρητά, βάσει απόφασης δικαστηρίου της Μαδρίτης, να αποκλείσει η UEFA τις ομάδες (που αρχικά συμμετείχαν στο project) από τις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις.

«Δεν υπάρχει η δυνατότητα αποκλεισμού των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Υπάρχει απόφαση του δικαστηρίου της Μαδρίτης που το απαγορεύει ρητά. Οι άνθρωποι που εργάζονται στις πειθαρχικές επιτροπές της UEFA είναι νομικοί και γνωρίζουν ότι θ’ αντιμετωπίσουν αυστηρές ποινές σε περίπτωση που αγνοήσουν αυτήν την απόφαση», τόνιζαν ανώτερα στελέχη της ESL στο Ansa.

Η διαρροή της European Super League ήρθε μετά από δημοσίευμα του ESPN, σύμφωνα με το οποίο η UEFA είναι έτοιμη να τιμωρήσει με διετή αποκλεισμό από το Champions League όσους συλλόγους δεν έχουν λογοδοτήσει ακόμη για τη συμμετοχή τους. Ο συγκεκριμένος κίνδυνος αφορά τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν.

European Super League: Νέο μήνυμα προς την UEFA μέσω διαρροής

 European Super League: Νέο μήνυμα προς την UEFA μέσω διαρροής

Θυμίζουμε ότι η ίδια η ESL είχε ανακοινώσει την αναβολή των σχεδίων της μετά τις σφοδρές αντιδράσεις. Η ανακοίνωση που είχε κυκλοφορήσει:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν «status quo» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει. Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρόταση μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική «πυραμίδα», βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, ήμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments