Πολιτική

Γεραπετρίτης: Τι δήλωσε για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Γεραπετρίτης: Τι δήλωσε για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Γεραπετρίτης: Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, την απελευθέρωση των μετακινήσεων και για την άρση των sms.
Γεραπετρίτης: Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, την απελευθέρωση των μετακινήσεων και για την άρση των sms.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε σχετικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων. Ακόμη, ο υπουργός έχει αναφέρει ότι μέσα στο μήνα πρόκειται να αρχίσει το πρόγραμμα εμβολιασμών στο σπίτι. Ο ίδιος έχει αναφέρει πως δεν πρέπει να υπάρχει πολυγλωσσία στην πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας, εξήγησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι για το θέμα των μηνυμάτων τις επόμενες μέρες, «με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων θα απελευθερωθούμε από το sms».

Γεραπετρίτης: «Aκόμα βρισκόμαστε στην αξιολόγηση των δεδομένων από το άνοιγμα του εμπορίου»

Όμως, σύμφωνα με ό,τι σημείωσε, «ακόμα βρισκόμαστε στην αξιολόγηση των δεδομένων από το άνοιγμα του εμπορίου, στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογηθούν και τα στοιχεία από το άνοιγμα των σχολείων». «Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι από τις 15 του μήνα θα μορφοποιηθεί το σύστημα των sms», αποσαφήνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχει διάκριση βάσει εμβολιασμένων στις υπερτοπικές μετακινήσεις, είπε πως το πρωτόκολλο θα είναι έτοιμο τις επόμενες μέρες αν και εκτίμησε πως «δεν θα υπάρχει διάκριση βάση τον εμβολιασμό».

Γεραπετρίτης:  «Πηγαίνουμε βήμα – βήμα και το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά»

Και όσο αφορά στην απελευθέρωση του ωραρίου κυκλοφορίας τη νύχτα, τόνισε ότι, «πηγαίνουμε βήμα – βήμα» και εξήγησε πως «το ωράριο θα διευρυνθεί σταδιακά». Ειδικότερα, ανέφερε πως «σε πρώτη φάση η επέκταση θα είναι μετά τις 23:00 και μετά αν όλα πάνε καλά, μπορεί να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση». Εξάλλου, το θέμα μαζί με τα sms θα αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες.

«Η κατάσταση πηγαίνει καλά, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, είμαστε ακόμα στην πανδημία, θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για ένα διάστημα ακόμα. Αυτή τη λειτουργία έχουν τα μηνύματα και το ωράριο, να υπενθυμίζουν ότι πρέπει να προσέχουμε», εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας.

Γεραπετρίτης:  «Ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά»

Επίσης, μίλησε, πέρα από τις μετακινήσεις, για το ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και προανήγγειλε «ειδική ρύθμιση για τους νέους εργαζόμενους με παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», κάνοντας παράλληλα λόγο για «αυστηρή σύσταση της Επιτροπής».

«Θα υπάρξει όμως ειδική μέριμνα», διαβεβαίωσε και προανήγγειλε εξειδικεύσεις των μέτρων για τα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και τα δικαστήρια από τα αρμόδια υπουργεία, σήμερα και αύριο. Ξεκαθάρισε, πάντως ότι, «όλα τα κέντρα γλωσσών που συνδέονται με εξετάσεις θα λειτουργήσουν με φυσική παρουσία».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments