Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα από την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα από την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα από το Πόρτο όπου φιλοξενείται η Κοινωνική Σύνοδος Κορυφής. Τι εκτίμησε για την πανδημία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Πόρτο για την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής που φιλοξενείται εκεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα για μια νέα εργατική νομοθεσία. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο υπερασπίστηκε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία απέναντι στις κριτικές του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για fake news.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι όσο υποχωρεί η πανδημία, η έμφαση πανευρωπαϊκά θα δίνεται περισσότερο στην δημιουργία καλών νέων θέσεων εργασίας.

«Η Κοινωνική Σύνοδος του Πόρτο λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή οικονομία. Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί και η πανδημία υποχωρεί, η έμφαση της Ευρώπης θα δίνεται λιγότερο στην προστασία των θέσεων απασχόλησης και περισσότερο στη δημιουργία καλών νέων δουλειών», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε τι συνεπάγεται αυτό για την Ελλάδα.

«Αυτό για την Ελλάδα σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ουσιαστική επιτάχυνση των επενδύσεων με μείωση της φορολογίας, των ασφαλιστικών εισφορών και δημιουργία ενός καλύτερου επενδυτικού κλίματος. Δεύτερον, έμφαση στην εκπαίδευση και την κατάρτιση έτσι ώστε οι νέοι μας να έχουν εκείνες τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν καλές δουλειές. Και τρίτον, μία νέα εργατική νομοθεσία που θα δίνει δύναμη στον εργαζόμενο».

Ο πρωθυπουργός κατέληξε υπογραμμίζοντας τις ευεργετικές ρυθμίσεις του επικειμένου νομοθετημάτος κάνοντας λόγο για «δύναμη να επιλέξει ο ίδιος ο εργαζόμενος την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα από την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα από την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής

Να θυμίσουμε ότι, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για το εργασιακό νομοσχέδιο σημειώνεται ότι: «Το 8ωρο ήταν, είναι και θα παραμείνει κατοχυρωμένο! Και η όλη συζήτηση περί κατάργησής του είναι μια ανόητη συζήτηση. Αυτό θα φανεί ακόμη περισσότερο από την ειδική διάταξη που θα υπάρχει στο νομοσχέδιο και η οποία θα κατοχυρώνει όχι μόνο το 8ωρο, αλλά και το 40ωρο και το 5ήμερο την εβδομάδα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments