Τεχνολογία

iOS 14.5: Το 96% των χρηστών δεν λέει ναι στην παρακολούθηση των δεδομένων του

iOS 14.5: Το 96% των χρηστών δεν λέει ναι στην παρακολούθηση των δεδομένων του
iOS 14.5: Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι αλλαγές του νέου λογισμικού στα προσωπικά δεδομένα.

Πολλές και σημαντικές αλλαγές έφερε η έλευση του iOs 14.5 στη λειτουργία των προϊόντων της Apple. Βασικότερη εκείνη του App Tracking Transparency, δηλαδή η διαφάνεια στην παρακολούθηση του χρήστη από τις εφαρμογές. Με αυτό το χαρακτηριστικό, η κάθε εφαρμογή ζητά την άδεια του χρήστη για να παρακολουθήσει τις κινήσεις του όταν αυτός περιηγείται σε άλλες εφαρμογές και websites που ανήκουν σε άλλες εταιρίες, με το χρήστη να έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί.

Η πολιτική αυτή επηρέασε αρκετά το Facebook, ενώ μάλιστα υπήρξαν ακόμη και διαφημιστικές καμπάνιες της εταιρίας κατά της Apple, απειλώντας αρχικά με αγωγές ενώ εν τέλει έφτασε στο σημείο να αναγκάζει τους χρήστες του να δώσουν τη συγκατάθεσή τους  (για τα προσωπικά δεδομένα) αλλιώς οι οι υπηρεσίες της (Facebook, Instagram κλπ.) ενδεχομένως θα έπαυαν να προσφέρονται δωρεάν.

Σύμφωνα με τη Flurry Analytics το 96% των χρηστών συσκευών με λογισμικό iOS, που έχουν αναβαθμιστεί στο iOS 14.5 στις ΗΠΑ, ΔΕΝ έχει δώσει τη συγκατάθεση του σε καμία εφαρμογή που του ζητά να παρακολουθεί τα δεδομένα του, ενώ συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο το 12% λέει ναι.

iOS

Το iOS (προηγουμένως iPhone OS) είναι ένα λογισμικό για κινητά το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc. Αρχικά παρουσιάστηκε το 2007 για το iPhone, ενώ υποστηρίζει και άλλες συσκευές της Apple όπως το iPod touch (Σεπτέμβριος 2007), το iPad (Ιανουάριος 2010) και το Apple TV (δεύτερης γενιάς) (Σεπτέμβριος 2010). Αντίθετα από το Windows Phone της Microsoft και το Android της Google, η Apple δεν δίνει την άδεια για την εγκατάσταση του λογισμικού iOS σε συσκευές που δεν είναι κατασκευής Apple. Στις Ιανουαρίου 2013, το App Store της Apple περιείχε περισσότερο από 775.000 εφαρμογές iOS, 300.000 από τις οποίες ήταν συμβατές για iPad. Αυτές οι εφαρμογές έχουν μεταφορτωθεί συνολικά περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια φορές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments