Ελλάδα

Το νησάκι της Αττικής με τις δαντελένιες ακρογιαλιές – Πας με τα πόδια

Το νησάκι της Αττικής με τις δαντελένιες ακρογιαλιές – Πας με τα πόδια
Νησάκι της Αττικής μαγεύει με την ομορφιά του.

Θα χρειαστεί να κάνετε διαδρομή μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και πολύ κοντά στα Νότια προάστια της Αττικής, για να βρείτε τη βραχονησίδα με το όνομα “Ντούνη” στην οποία μπορείς να πας ακόμα και περπατώντας και στην οποία μπορείτε να απολαύσετε σχεδόν πριβέ αλλεπάλληλες δαντελένιες ακρογιαλιές. Καλό θα ήταν βέβαια να προσέξετε και τους αχινούς!

Εξαιρετικούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα αποτελούν και οι παραλίες Ψάθα και Μυλοκοπή, που έχουν απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα.

Πως θα πάτε στο νησάκι της Αττικής

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή θα χρειαστεί να μεταβειτε αρχικά ως την Αγία Μαρίνα Κορωπίου και να συνεχίσετε με πορεία προς το Σούνιο για περίπου ακόμα 1χλμ.  Μόλις φτάσετε στην τοποθεσία Αλθέα όπου και δεσπόζει το επιβλητικό αλλά εγκαταλελειμμένο ομώνυμο ξενοδοχείο αφήστε το αυτοκίνητο σας και κατεβείτε στην παραλία “Ηλιόπουλος” και από εκεί περπατώντας μέσα από την θάλασσα μπορείτε να μεταβείτε στη Νήσο Ντούνη.  Μόλις θα έχετε φτάσει σε έναν απίστευτο πλωτό παράδεισο με μικρούς κολπίσκους και από τις δύο πλευρές του νησιού με πεντακάθαρα καταγάλανα νερά.

Η παραλίες Μυλοκοπή και Ψάθα

Η παραλία Μυλοκοπή αποτελεί ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς τον οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Φεύγοντας μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα μπορεί να συναντήσει κανείς παραλίες – διαμάντια. Άλλες είναι περισσότερο γνωστές και άλλες όχι αλλά πολλές από αυτές είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Μια από αυτές βρίσκεται στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και απέχει 1 ώρα περίπου από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι με αυτοκίνητο.

Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία προϊόν γεωλογικών αλλαγών αιώνων. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει.

Ως προς την Παραλία Ψαθά, είναι μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί δε την πιο όμορφη παραλία της Αττικής, όπου ακόμα δεν έχει κερδίσει την αναγνώριση. Αν και δεν είναι οργανωμένη παραλία -πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να εφοδιαστείς με ομπρέλα, ψάθες και ό,τι άλλο θεωρείς πως θα σε κάνει να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο- είναι γεμάτη από γραφικά ταβερνάκια και ουζερί. Το όλο σκηνικό, με το πυκνό δάσος να την αγκαλιάζει, σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments