Διεθνή

Πολωνίας: Απειλή βόμβας στο Ανώτατο Δικαστήριο

Πολωνίας: Απειλή βόμβας στο Ανώτατο Δικαστήριο
Πολωνία: Εκκενώθηκε το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας. Οι έρευνες των Αρχών είναι σε εξέλιξη.

Σε κατάσταση συναγερμού η Πολωνία, καθώς τα κτίρια πολλών κρατικών υπηρεσιών της χώρας, ανάμεσά τους και αυτό του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εκκενώθηκαν μετά τις απειλές για τοποθέτηση βόμβας σήμερα (11/5), σύμφωνα με το Reuters.. Τη σημερινή ημέρα το Δικαστήριο θα ανακοίνωνε τις οδηγίες του για τη διαχείριση των προσφυγών πολιτών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια σε ελβετικά φράγκα. Το γραφείο Τύπου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ανακοίνωσε στο Twitter ότι η έδρα του αλλά και κάποια γραφεία του σε όλη τη χώρα εκκενώθηκαν έπειτα από απειλές για τοποθέτηση βόμβας. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στη χώρα μας πρόσφατα με την απειλή βόμβας στο υπουργείο Παιδείας.

Πολωνικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επίσης ότι εκκενώθηκε και το κτίριο του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου. «Μετά τις πληροφορίες που λάβαμε μέσω mail ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Πρώτος Πρόεδρος ζήτησε την εκκένωσή του» ανέφερε στο Twitter. Το Δικαστήριο ανέφερε στο Twitter ότι οι έλεγχοι ασφαλείας θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 13:30 ώρα Ελλάδας.

Η σημερινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν πολυαναμενόμενη, μετά την αναβολή της δύο φορές, καθώς θα ανακοίνωνε οδηγίες για την αντιμετώπιση από τα δικαστήρια βασικών ζητημάτων που αφορούν υποθέσεις στεγαστικών δανείων σε ελβετικά φράγκα, όπως για παράδειγμα αν οι τράπεζες μπορούν να επιβάλουν τόκους σε ένα δάνειο όροι του οποίου έχουν κριθεί καταχρηστικοί ή αν μπορούν να ζητούν την αποπληρωμή του δανείου. Το Δικαστήριο ανέφερε στο Twitter ότι οι έλεγχοι ασφαλείας θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως τις 13:30 ώρα Ελλάδας.

Χιλιάδες Πολωνοί δανειολήπτες είχαν πάρει τέτοια στεγαστικά περισσότερο από μια δεκαετία πριν για να επωφεληθούν από τα χαμηλά ελβετικά επιτόκια, αλλά αντιμετώπισαν υψηλότερο κόστος από όταν το νόμισμα έπεσε. Πολλοί αποφάσισαν να προσφύγουν στο δικαστήριο ενάντια στις τράπεζες. Πολλοί αποφάσισαν να προσφύγουν δικαστικά εναντίον των τραπεζών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments