Ελλάδα

Άρση lockdown: Χωρίς μουσική η εστίαση

Άρση lockdown: Χωρίς μουσική η εστίαση
Άρση lockdown: Παρατείνεται το ωράριο της εστίασης, παραμένει η απαγόρευση μουσικής για όλο τον Μάιο.

Κι άλλες ανάσες ελευθερίας ανακοινώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό. Τα σκληρά μέτρα lockdown που βρίσκονται σε ισχύ εδώ και έξι μήνες θα αποτελούν παρελθόν από την Παρασκευή 14 Μαΐου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ  Άκης Σκέρτσος.

Συγκεκριμένα, η αποστολή των SMS στο 13033 και 13032 θα αποτελούν παρελθόν από την Παρασκευή, ενώ την ίδια μέρα πρόκειται να δοθεί το πράσινο φως στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε η παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι τις 00:30, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει και τις ώρες λειτουργίας της εστίασης.

Μέχρι και σήμερα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινούσε από τις 23:00, με την εστίαση να κατεβάζει ρολά στις 22:45. Πλέον από την Παρασκευή η εστίαση θα κλείνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα, καθώς πήρε παράταση το ωράριο κυκλοφορίας.

Ωστόσο, εκείνο που τόνισε ο Άκης Σκέρτσος σήμερα είναι ότι η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης θα ισχύει και για τον Μάΐο, αφήνοντας όμως ένα παραθυράκι επανεξέτασης του μέτρου για τον Ιούνιο.

Τι θα ισχύει για τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις από 14 Μαΐου:

Στην ενδοχώρα οι μετακινήσεις θα γίνονται χωρίς να είναι υποχρεωτικό το self test, ωστόσο συστήνεται η διενέργειά τους.

Πιο… αυστηρά γίνονται τα πράγματα για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε νησιωτικούς προορισμούς, πλην της Λευκάδας και της Εύβοιας, με τη μετακίνηση να γίνεται με τη χρήση του Green Pass.

Τι περιλαμβάνει το Green Pass:

  • Πιστοποητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση)
  • Αρνητικό PCR test 72 ωρών
  • Rapid test 24 ωρών
  • Self test 24 ωρών

Επιπλέον, δεκτή θα γίνεται η βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

Τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τις ακτοπλοϊκές όσο και για τις αεροπορικές μετακινήσεις. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Η δήλωση του self test θα γίνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr. Το PLF θα εξακολουθήσει για εισερχόμενους τουρίστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments