Αθλητισμός

Μίλαν: Διέσυρε με 7αρα την Τορίνο και κουνάει σεντόνι

Μίλαν: Διέσυρε με 7αρα την Τορίνο και κουνάει σεντόνι
Μίλαν: Οι «ροσονέρι» με πρωταγωνιστή τον Άντε Ρέμπιτς που πέτυχε χατ-τρικ σε 13 λεπτά και άξιους συμπαραστάτες τους Φρανκ Κεσιέ, Μπραχίμ Ντίαθ και Τεό Ερναντέζ διέλυσαν τους γηπεδούχους και πανηγύρισαν νίκη με 7-0 στη Serie A για πρώτη φορά μετά από το 1959.

Η Μίλαν επέστρεψε στο Τορίνο μετά από τον θρίαμβο επί της Γιουβέντους και ισοπέδωσε με 7-0 την γκρανάτα κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα για έξοδο στο Champions League. Τρίποντα για Ίντερ, Αταλάντα, Γιουβέντους και Λάτσιο. Ήταν η πρώτη επικράτηση των «ροσονέρι» τέτοιο σκορ από το 1959 – Με νίκη επί της Κάλιαρι κλειδώνει και μαθηματικά το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Καταιγιστική ήταν η Μίλαν στο Τορίνο και συνέτριψε στην «γκρανάτα» με επτάρα. Οι «ροσονέρι» με πρωταγωνιστή τον Άντε Ρέμπιτς που πέτυχε χατ-τρικ σε 13 λεπτά και άξιους συμπαραστάτες τους Φρανκ Κεσιέ, Μπραχίμ Ντίαθ και Τεό Ερναντέζ διέλυσαν τους γηπεδούχους και πανηγύρισαν νίκη με 7-0 στη Serie A για πρώτη φορά μετά από το 1959. Χρειάζονται ένα τρίποντο την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Κάλιαρι για να «κλειδώσουν» το εισιτήριο για το Champions League καθώς υπερτερούν στην ισοβαθμία της Γιουβέντους, η οποία νίκησε εκτός έδρας (1-3) τη Σασουόλο.

Αυτή ήταν η 15η εκτός έδρας νίκη για την Μίλαν στη φετινή Serie A ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ μέσα μία σεζόν της Ίντερ από το 2006-07 ενώ είναι εντυπωσιακό πως η τελευταία φορά που είχε πετύχει 7+ γκολ σε εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος ήταν πριν από 29 χρόνια (7-3 την Φιορεντίνα το 1992).

Ισόβαθμη της Μίλαν στη 2η θέση είναι η Αταλάντα που έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Μπενεβέντο, η Γιουβέντους πήρε το τρίποντο στο “Mapei Stadium” επικρατώντας 3-1 της Σασουόλο (στο 16′ ο Μπουφόν έπιασε πέναλτι του Μπερνάρντι ενώ Ρονάλντο και Ντιμπάλα έφτασαν αμφότεροι τα 100 γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα) και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη τετράδα ενώ η Λάτσιο με γκολ του Ιμόμπιλε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Πάρμα και διατήρησε τις ελάχιστες ελπίδες της για έξοδο στο Champions League.

Τα 7 γκολ της Μίλαν και τα highlights

Στο 19ο λεπτό ο Μπραχίμ Ντίαθ βγήκε από δεξιά, κουβάλησε την μπάλα συγκλίνοντας προς το κέντρο και έβγαλε αριστερά στον Τεό Ερναντέζ, ο οποίος με εξαιρετικό φαλτσαριστό με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σίριγκου και άνοιξε το σκορ με ένα πανέμορφο γκολ. Στο 24ο ο Ρέμπιτς έβγαλε την κάθετη για τον Καστιγέχο, ο Ισπανός όμως δεν πρόλαβε να κάνει το πλασέ γιατί ο Λιάνκο τον ανέτρεψε.

Ο Κεσιέ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος στο 26ο λεπτό, διευρύνοντας το προβάδισμα των «ροσονέρι» σε 0-2. Στο 50ο ο Κεσιέ έκανε εξαιρετική κίνηση από αριστερά και έβγαλε για τον Μπραχίμ Ντίαθ, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 62′ οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν την μπάλα με τη μία επαφή, ο Ρέμπιτς έβγαλε την κάθετη για τον Ερναντέζ, ο οποίος έσκασε για το δεύτερο δικό του γκολ και τέταρτο της ομάδας του στο ματς. Τη σκυτάλη, έπειτα, πήρε ο Άντε Ρέμπιτς. Απέναντι σε μια Τορίνο που πελαγοδρομούσε, ο Κροάτης στο 67′ έκανε το 0-5 και στο 72′ το 0-6. Δεν του έφταναν τα δύο γκολ, όμως, έφτασε και στο χατ-τρικ. Στο 79′ σε άδεια άμυνα με το γόνατο έκανε το 0-7, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις:

ΤΟΡΙΝΟ: Σίριγκου, Σινγκό, Μπρεμέρ, Λιάνκο, Μπουοντζόρνο, Ροντριγκέθ (56′ Ανσάλντι), Μπαζέλι (56′ Βέρντι), Μαντραγκόρα, Λινέτι (56′ Ρινκόν), Τζάτζα, Μπονατσόλι

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιέρ, Τομόρι, Ερναντέζ (69′ Ντάλοτ), Κεσιέ, Μπενασέρ (46′ Μεϊτέ), Καστιγέχο, Ντίαθ (63′ Κρούνιτς), Τσαλχάνογλου (70′ Λεάο), Ρέμπιτς (80′ Μάντζουκιτς).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments