Πολιτική

Τσίπρας Φόρουμ Δελφών: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει

Τσίπρας Φόρουμ Δελφών: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει
Τσίπρας Φόρουμ Δελφών: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.
Τσίπρας Φόρουμ Δελφών: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε σχετικά με την επόμενη μέρα της πανδημίας σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Σε συζήτηση που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την επόμενη μέρα της πανδημίας. Να θυμίσουμε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με την ανεμελιά που δείχνει ως προς την διαχείριση της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Φόρουμ των Δελφών, υπογράμμισε ότι «Η μεγάλη αγωνία, τώρα που σιγά σιγά ξεπερνάμε την αγωνία για το αν θα ζήσουμε, είναι για το πώς θα ζήσουμε, τι κόσμο θα αντικρύσουμε όταν ανοίξουμε την πόρτα».

«Κυρίαρχη η αγωνία για την επόμενη μέρα»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αφού ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους, τόνισε ότι «η αγωνία για την επόμενη μέρα γίνεται κυρίαρχη».

«Η πανδημία αποτελεί μια ιστορική τομή που αναγκάζει τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές δυνάμεις να δουν τα πράγματα αλλιώς», σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε στην «ιστορική», όπως είπε ομιλία του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο, με την οποία «βάζει τέλος σ’ έναν 40ετή κύκλο οικονομικού υποδείγματος, του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος».

Σχετικά με τον Τζο Μπάιντεν

Ο ίδιος τόνισε τη σημασία αυτής της ομιλίας από έναν «μετριοπαθή πρόεδρο των ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «αξίζει τον κόπο να ρίξουμε βάρος σε αυτά που συμβαίνουν στις ΗΠΑ».

«Αυτό που έχει αξία σήμερα είναι ότι το κυρίαρχο υπόδειγμα της διαρκούς αναπαραγωγής του καπιταλισμού μέσα από κρίσεις που θα διευρύνουν τις ανισότητες, αλλά θα δίνουν τη δυνατότητα διεύρυνσης των κερδών μιας ελίτ που θα μας οδηγήσει στην ευημερία, κλείνει, αποτυγχάνει και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε αλλιώς», τόνισε.

Σωστή αξιοποίηση του πιστοποιητικού

Επίσης, συνέχισε, μπορεί να διασφαλιστεί «μέσα από τη σωστή αξιοποίηση του πιστοποιητικού covid που ενέκρινε το ΕΚ και δεν αφορά μονάχα τον εμβολιασμό όπως αρχικά είχε διεκδικηθεί από την ελληνική πλευρά και σωστά δεν αφορά μόνο τον εμβολιασμό -δυστυχώς ακόμα δεν είμαστε σε υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων στον ευρωπαϊκό πληθυσμό-, αλλά αφορά και στη δυνατότητα να μπορεί ανά πάσα στιγμή με ψηφιακό τρόπο να βεβαιώνει ότι ο ταξιδιώτης έχει πρόσφατα υποβληθεί σε αρνητικό τεστ μοριακό ή rapid πράγμα που διαμορφώνει ένα πλαίσιο ασφάλειας».

Τόνισε ότι είναι κρίσιμο επίσης να ενταθεί το πλαίσιο της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και να υπάρξουν μαζικά διαγνωστικά τεστ στα καταλύματα, στους τουριστικούς προορισμούς, ώστε αυτή η ιχνηλάτηση να είναι αποτελεσματική. Επιπλέον κρίσιμο είναι κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η δυνατότητα ο εμβολιασμός στους εργαζόμενους του τουρισμού να επεκταθεί, να γίνει γρήγορα και έγκαιρα, κατά προτεραιότητα ανεξαρτήτως ηλικίας. Τσίπρας Φόρουμ Δελφών

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments