Ελλάδα

Μάσκες κορωνοϊός: Πότε θα τις βγάλουμε

Μάσκες κορωνοϊός: Πότε θα τις βγάλουμε
Μάσκες κορωνοϊός: Τρεις ειδικοί απαντούν για το πότε θα έρθει η ώρα να βγάλουμε τις μάσκες.

Ίσως η σημαντικότερη πράξη η οποία θα δείξει ότι ο κορωνοϊός είναι κάτι που μπρούμε να αφήσουμε πλέον πίσω μας, παρά την όποια παρουσία μπορεί να συνεχίσει να έχει στο μέλλον είναι το να βγάλουμε τις μάσκες.

Να σημειωθεί πως ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων τόνισε πως ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει, ενώ ο Αλμπερτ Μπουρλά, έκανε λόγο και για τρίτη δόση εμβολιασμού μετά από 8 μήνες. Μάσκες κορωνοϊός

Μάσκες κορωνοϊός: Πότε θα τις βγάλουμε – Τι λένε Δημόπουλος, Βατόπουλος και Λινού

Σχετικά με το πότε θα μπορούμε να πετάξουμε τις μάσκες, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος τόνισε στο MEGA ότι «Η σύσταση από το Αμερικανικό Κέντρο Λοιμώξεων, καθώς στις ΗΠΑ έχει εμβολιαστεί πλήρως ένα 30% του πληθυσμού και με την πρώτη δόση ένα 50%, είναι να μη χρησιμοποιεί κάποιος που έχει εμβολιαστεί τις μάσκες σε εξωτερικούς ή και εσωτερικούς χώρους, όταν όλα τα άτομα εντός αυτών είναι εμβολιασμένα. Όταν περάσουμε το 30-40% πλήρους εμβολιασμού και στη χώρα μας, μπορούμε να το συζητήσουμε και εμείς. Το πότε θα γίνει εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών, είναι κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες».

Για το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα, ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο OPEN αναφέρθηκε σε 3 προϋποθέσεις.

Όπως είπε «πρέπει να ανέβει το επίπεδο εμβολιασμού και να πέσει η συχνότητα των κρουσμάτων, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη μάσκα» και πρόσθεσε ότι αυτό θα είναι εφικτό «όταν ο μισός πληθυσμός έχει εμβολιαστεί». Σημείωσε ακόμα ότι «η επιτροπή θέλει να γίνονται τα πράγματα σιγά σιγά, για να μπορεί να υπάρχει μια αξιολόγηση» και παραδέχτηκε ότι «η άρση των μέτρων είναι ένα ρίσκο». «Πρέπει να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος που ασχολείται στον τουρισμό. Ταξιτζήδες, υπάλληλοι αεροδρομίων κλπ Ο δείκτης θετικότητας αυτή τη στιγμή είναι λίγο μπερδεμένος».

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας, σημείωσε ότι πάντα θα είναι κίνδυνος οι μεταλλάξεις και θα παραμείνουν μέχρι να εμβολιαστεί το 90% του πλανήτη. Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Μπουρλά για το αν θα χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου, η ίδια αναφέρει ότι «δεν υπάρχουν δεδομένα για τη διάρκεια ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο. Είναι πολύ βιαστικό να το πούμε», ενώ για το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες τόνισε ότι δεν είναι ακόμη κάτι σίγουρο, «να εμβολιαστούν πρώτα 6.000.000 Ελληνες». Η κ. Λινού σημείωσε ότι είναι ανησυχητικό με το άνοιγμα του τουρισμού να επιτρέπεται η εστίαση σε εσωτερικό χώρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments