Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πρεμιέρα για τα θερινά σινεμά σήμερα

Κορωνοϊός: Πρεμιέρα για τα θερινά σινεμά σήμερα
Κορωνοϊός: Από σήμερα τα θερινά σινεμά υποδέχονται τους σινεφίλ.

Χάρη στον τουρισμό που «άνοιξε πανιά» την προηγούμενη εβδομάδα, οι πολίτες είδαν τις μετακινήσεις τους να διευκολύνονται, καθώς καταργήθηκε η αποστολή των SMS στο 13033 και απευλευθερώθηκαν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Σειρά έχουν τα θερινά σινεμά, τα οποία σήμερα ανοίγουν τις πύλες τους και υποδέχονται τους σινεφίλ, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Από σήμερα, Παρασκευή 21 Μαΐου επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά και προβλέπονται τα εξής:

  • Κενό χώρο (κενή θέση) ανά δύο καθήμενους και πληρότητα μέχρι 75%,
  • Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος,
  • Μη διεξαγωγή διαλείμματος κατά την προβολή,
  • Υποχρεωτική ταξιθεσία και
  • Υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επιπλέον, από την Παρασκευή 28 Μαΐου επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους, ενώ θα ακολουθήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις και τις δεξιώσεις, ιδιαίτερα για τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Κορωνοϊός: Πώς θα διασφαλιστεί η ασφάλεια του τουρισμού στα νησιά

Ένα από τα κυριότερα ζητήματα που «βασανίζουν» την κυβέρνηση είναι η ομαλή και ασφαλής λειτουργεία του τουρισμού εν μέσω πανδημίας, καθώς ο κορωνοϊός ακόμα βρίσκεται ανάμεσά μας.

Ασφαλώς, υπάρχει ανησυχία στα νησιά εν όψει της τουριστικής περιόδου, καθώς κάθε χρόνο η χώρα μας αποτελεί ένα από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου που θα επιτρέψει την ασφάλεια των νησιών εν μέσω πανδημίας και θα αποτρέψει την ενδεχόμενη πίεση των υγειονομικών δομών στα νησιά εν μέσω τουριστικής περιόδου μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, φέτος υπάρχει ένας ακτινωτός σχεδιασμός διασύνδεσης των δομών Υγείας στα νησιά, Περιφερειακών Ιατρείων, αγροτικών Ιατρείων, Κέντρων Υγείας ή Νοσοκομείων, μεταξύ τους και με κεντρικά Νοσοκομεία αναφοράς της ενδοχώρας. Παράλληλα, το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αυξημένο testing και δυνατότητα μετάβασης κινητών ομάδων για επιτόπιους ελέγχους.
  • Πλήρη αναβάθμιση του ΕΚΑΒ.
  • Υπάρχουν 11 κάψουλες αρνητικές πίεσης.
  • Ειδικά διαμορφωμένο σκάφος της Πολιτικής Προστασίας για τη διακομιδή non covid ασθενών.
  • Δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη (δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), που χειρίζεται το ΕΚΑΒ για διακομιδές ασθενών.

«Από πέρυσι και χωρίς το «όπλο» του εμβολιασμού σε μία δύσκολη περίοδο, εκπονήσαμε ένα σχέδιο το οποίο ήταν πολύ οργανωμένο, δομημένο και αποτελεσματικό», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments