Πως Να

Πως να δείτε αν σας χάκαραν το προφίλ στο Facebook

Πως να δείτε αν σας χάκαραν το προφίλ στο Facebook
Διαρροή Facebook: Πριν από λίγες μέρες από το γνωστό κοινωνικό δίκτυο διέρρευσαν τα προφίλ 553 εκατομμυρίων χρηστών στο διαδίκτυο.

Το Facebook υπέστη μία ακόμα διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, δεν ειδοποίησε ούτε και σχεδιάζει να ειδοποιήσει στην παρούσα φάση τους 553 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι είδαν τα προσωπικά τους δεδομένα να διαρρέουν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, το Facebook είπε ότι η μαζική διαρροή προέρχεται από ένα κενό ασφαλείας που είχε εντοπιστεί το 2019, το οποίο έκτοτε έχει διορθωθεί. Το Facebook, ωστόσο, δεν βοηθάει καθόλου στο να μάθει κάποιος εάν τα δεδομένα του έχουν συμπεριληφθεί στην παράβαση. Διαρροή facebook

Δείτε εάν το email σας ανήκει στα προσωπικά στοιχεία που διέρρευσαν

Εάν όμως θέλετε να μάθετε εάν τα δικά σας προσωπικά στοιχεία έχουν διαρρεύσει στο Διαδίκτυο, προς το παρόν τουλάχιστον, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να δείτε εάν το email σας είναι ένα από αυτά. Πώς;

Μια ανεξάρτητη ιστοσελίδα, το haveibeenpwned.com, διευκολύνει τον έλεγχο, καθώς τσεκάρει εάν το email σας είναι μεταξύ των κλεμμένων. Ο δημιουργός του HaveIBeenPwned και ειδικός ασφαλείας Τρόι Χαντ, δήλωσε στο Twitter πως εξετάζει εάν θα προσθέσει αριθμούς τηλεφώνου στην ιστοσελίδα haveibeenpwned.com.

Δεύτερη λύση

Μια άλλη επιλογή προσφέρει η ιστοσελίδα The News Each Day, που επιτρέπει στους επισκέπτες να βάλουν σε ειδική φόρμα τον αριθμό του τηλεφώνου τους και να λάβουν μια απάντηση: «Ο τηλεφωνικός σας αριθμός περιλαμβάνεται στα δεδομένα» ή «ο τηλεφωνικός σας αριθμός δεν περιλαμβάνεται στα δεδομένα».

Άγνωστη παραμένει ποια είναι πολιτική ιδιωτικότητας του εν λόγω ιστότοπου, πέρα από μια πρόταση που αναφέρει: «ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί Google Analytics για να διαπιστώνει πόσοι άνθρωποι τον χρησιμοποιούν». Αν και αυτά τα δεδομένα προέρχονται από το 2019, θα μπορούσαν να έχουν αξία για τους χάκερ και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

Τι συνέβη με τη διαρροή των δεδομένων:

Χρήστης σε φόρουμ στο διαδίκτυο που ασχολείται με ζητήματα χάκινγκ δημοσίευσε τους αριθμούς τηλεφώνου και άλλα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, ανάμεσά τους και Ελλήνων. Τα δεδομένα που διέρρευσαν αφορούν σε 553 εκατομμύρια χρήστες του Facebook από 106 χώρες ανά τον κόσμο, εκ των οποίων 32 εκατομμύρια από τις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια από το Ηνωμένο Βασίλειο και 6 εκατομμύρια από την Ινδία. Στην Ελλάδα αποκαλύφθηκαν τα προσωπικά δεδομένα 617.722 λογαριασμών. Πρόκειται για έναν στους επτά περίπου χρήστες στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments