Πολιτική

Ηλιόπουλος: Οι πόροι να στηρίξουν άμεσα όλη την κοινωνία

Ηλιόπουλος: Οι πόροι να στηρίξουν άμεσα όλη την κοινωνία
Ηλιόπουλος: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την κατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το σχέδιο της.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε σχετικά με την ανάγκη ανακατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου είχε αναφέρει πως δεν αρκεί το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μέτρα οικονομικής ανακούφισης. Ακόμη, σε παλιότερες δηλώσεις του είχε προτείνει να ανοίξει η εστίαση για την αποφυγή των κορωνοπάρτι.

Πιο συγκεκριμένα, σε άρθρο του στο Παρόν, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ξανά την ανάγκη οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης να στηρίξουν τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τους λίγους.

Νάσος Ηλιόπουλος

“Έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές ανισότητες στη χώρα μας”

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι μετά από έναν χρόνο πανδημίας με επαναλαμβανόμενα σκληρά λοκντάουν έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές ανισότητες στη χώρα μας, ενώ «η ατελής υγειονομική προστασία που εφάρμοσε η κυβέρνηση επιβάρυνε την οικονομική κατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, οδήγησε πολλές επιχειρήσεις στη χρεοκοπία, ενώ η αύξηση της ανεργίας απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κοινωνική συνοχή».

Αναφερόμενος στην αύξηση των ανισοτήτων, σημειώνει ότι «από την αρχή της πανδημίας βλέπουμε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εξαφανίζονται, ενώ μεγάλες να αντέχουν και σε κάποιες περιπτώσεις να διογκώνονται ακόμα περισσότερο. Στη μεγάλη εικόνα γίνεται φανερό ήδη ότι δεδομένης της κυβερνητικής αδιαφορίας – αλλά και σκοπιμότητας – οι οικονομικά ισχυροί επιβιώνουν και αναπτύσσονται εις βάρος πολλές φορές των οικονομικά ανίσχυρων.

Οι εκτιμήσεις ήταν από την αρχή ξεκάθαρες και γνωστές σε όλους: χωρίς βοήθεια οι μεγάλοι θα επιβιώσουν μόνο. Αυτή η τάση, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, αν δεν ανακοπεί με δημόσιες πολιτικές στήριξης μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική καταστροφή. Η ανεργία θα αυξηθεί σημαντικά, τα εισοδήματα θα κάνουν βουτιά, τα φορολογικά έσοδα θα συρρικνωθούν, η καταναλωτική δύναμη θα περιοριστεί, οι μισθοί θα πέσουν, η εργοδοτική αυθαιρεσία θα κορυφωθεί και οι νέοι μοιραία θα αναζητήσουν ξανά μαζικά την τύχη τους εκτός Ελλάδας».

“Οι ευρωπαϊκοί πόροι πρέπει να στηρίξουν την κοινωνία”

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει ότι χρειαζόμαστε μια άλλη προσέγγιση, εντελώς διαφορετική από της κυβέρνησης και εξηγεί: «Οι ευρωπαϊκοί πόροι που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης σε συνδυασμό με την ορθή χρήση του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, θα πρέπει να κατευθυνθούν άμεσα προς τη στήριξη του συνόλου της κοινωνίας και της οικονομικής δραστηριότητας, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με επίκεντρο τη μείωση των ανισοτήτων».

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Τα ζητούμενα της εναλλακτικής στρατηγικής της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτονται κυρίως από τους εξής άξονες: δίκαιη πράσινη μετάβαση, ψηφιακός μετασχηματισμός, ενίσχυση της εργασίας, ενδυνάμωση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολουμένων, αναζωογόνηση πόλεων και υπαίθρου». Νάσος Ηλιόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments