Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 30/5: Προχωρούν οι εμβολιασμοί

Κρούσματα σήμερα 30/5: Προχωρούν οι εμβολιασμοί
Κρούσματα σήμερα 30/5: Αν και η Ελλάδα έχει αυξήσει τους εμβολιαστικούς της ρυθμούς το τείχος ανοσίας χρειάζεται χρόνο να χτιστεί.

Τα κρούσματα για σήμερα 30/5 θα ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα, όμως το τείχος ανοσίας δεν είναι κάτι που χτίζεται από τη μία μέρα στην άλλη.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακοινώθηκαν 1.497 νέες λοιμώξεις, ενώ η χώρα έσπασε και το φράγμα των 2 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.

Κρούσματα σήμερα 30/5: Αργεί το τείχνος ανοσίας – Επάρκεια εμβολίων

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι», τόνισε ότι η Πολιτεία έχει καταφέρει να υπάρχει επάρκεια εμβολίων, τουλάχιστον για τους επόμενους 2 μήνες και από εμάς εξαρτάται να κάνουμε αυτό που πρέπει για να φτάσουμε όσο πιο κοντά μπορούμε στην ανοσία της αγέλης.

Κρούσματα σήμερα 31/5

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, αυτή τη στιγμή η ανοσία στη χώρα μας βρίσκεται περίπου στο 30%. Ένα 10% προέρχεται από αυτούς που έχουν νοσήσει κι ένα 20% από αυτούς που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού έχει μερική ανοσία καθώς έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως είπε όμως ο κ. Βασιλακόπουλος, για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ανοσία της αγέλης, θα πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και ακόμη απέχουμε πολύ από αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό περίπου 70%, αλλά θα πρέπει το ποσοστό αυτό να αυξηθεί γιατί από αυτήν την ηλικιακή ομάδα προέρχονται τα περισσότερα θύματα της πανδημίας.

Κρούσματα σήμερα 30/5: Η συνολική πορεία των εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της κυβέρνησης, στην Ελλάδα τουλάχιστον 2.010.989 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. To πρόγραμμα «Ελευθερία» συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Αναλυτικότερα, μόνο χθες Σάββατο (29/5) πραγματοποιήθηκαν 95.937 εμβολιασμοί. Συνολικά έχουν γίνει 5.498.042 εμβολιασμοί ενώ 3.589.548 είναι οι εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση. Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε περίπου 15 ημέρες αναμένεται να σταματήσουν να είναι υποχρεωτικά τα self test για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Κρούσματα σήμερα 31/5

Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί στην επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Παιδείας. Η απόφαση αυτή θα αφορά όσους έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και αφού έχει περάσει το απαραίτητο διάστημα από τη δεύτερη δόση για την απόκτηση της απαραίτητης ανοσίας στον οργανισμό αλλά και όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Κρούσματα σήμερα 30/5: Θετικά νέα από τις ΜΕΘ

Αναλύοντας τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα που έχει επιμεληθεί για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού ο καθηγητής Τζανάκης επεσήμανε πως μπορούμε να μιλήσουμε για μια καλή εξέλιξη καθώς ήδη έχουμε πέσει σε επίπεδο 40% όσον αφορά τους διασωληνωμένους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μοντέλου τέλος Ιουνίου θα βρισκόμαστε στα επίπεδα που ήμασταν στα μέσα του Ιανουαρίου.

«Η πρόβλεψη μας από εκεί και ύστερα, σύμφωνα με το δικό μας μοντέλο δείχνει ότι θα βρεθούμε περίπου εκεί που ξεκινήσαμε τέλος Ιουνίου προς τα μέσα Ιουλίου» είπε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Το να πετάξουμε τις μάσκες είναι συγκεκριμένο πράγμα, εκείνο που σκέφτομαι και λέω από επιδημιολογικής απόψεως, το να φοράς μια μάσκα σε ένα δρόμο που περπατάς, σε ένα άλσος που τρέχεις, σε ένα δάσος που κάνεις μια βόλτα νομίζω δεν έχει καμία επιδημιολογική βάση» πρόσθεσε, ερωτώμενος εάν τα δεδομένα που προκύπτουν από το διάγραμμα συνεπάγονται και το τέλος της χρήσης μάσκας. «Νομίζω πρέπει αυτό να αναθεωρηθεί πάραυτα» υπογράμμισε αντιπαραβάλλοντας όμως ότι εάν πρόκειται για περιπτώσεις συνωστισμών, σύναξης πολλών ανθρώπων ακόμη και σε εξωτερικό χώρο και σε κοντινές αποστάσεις, ενέχεται κίνδυνος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments