Ελλάδα

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία – Έκανε πίσω η ΠΕΝΕΝ

Ανεστάλη η απεργία στα πλοία – Έκανε πίσω η ΠΕΝΕΝ
Μετά και από επαφές με το υπoυργείο Ναυτιλίας, η ΠΕΝΕΝ έκανε πίσω, και ανέστειλε την απεργία.

Η ΠΕΝΕΝ πήρε τελικά πίσω την απεργία που είχε εξαγγείλει για σήμερα, και οι συνδικαλιστές της θα αποχωρήσουν από τους καταπέλτες των πλοίων.

Τα πλοία που δεν έφυγαν ενώ έπρεπε να έχουν φύγει, θα αναχωρήσουν στις 9. Πολλοί επιβάτες είχαν μαζευτεί στο λιμάνι του Πειραιά, περιμένοντας να δει τι θα γίνει με το δρομολόγιό τους.

Τελικά, μετά και από επαφές με το υπoυργείο Ναυτιλίας, η ΠΕΝΕΝ έκανε πίσω, και ανέστειλε την απεργία.

Αρχικά η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, η οποία βέβαια είχε κριθεί παράνομη αλλά όχι καταχρηστική από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Ήδη από νωρίς το πρωί οι επιβάτες είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Πειραιά, περιμένοντας να πάρουν το πλοίο Blue Star Delos, το οποίο ήταν  προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξο. Ωστόσο, το δρομολόγιο δεν ξεκίνησε και οι επιβάτες αντιμετώπισαν εμπόδια όταν μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού είχαν αποκλείσει την είσοδο του πλοίου πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Η Πανελλήνια ένωση ναυτικών εμπορικού ναυτικού ανακοίνωσε από εχθές, ότι σήμερα θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, ενώ τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία θα προχωρήσουν σε απεργία για το νομοσχέδιο που αφορά στα εργασιακά, στις 10 Ιουνίου. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ μίλησε για την απεργία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments