Πολιτική

Χατζηδάκης εργασιακά: Μια ακόμη πολιτική-θεατρική παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης εργασιακά: Μια ακόμη πολιτική-θεατρική παράσταση του ΣΥΡΙΖΑ
Χατζηδάκης εργασιακά: «Ποιος μπορεί, άραγε, να πιστέψει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το 8ωρο σε μια χώρα της ΕΕ;», σχολιάζει ο υπουργός Εργασίας.

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής για τα εργασιακά. Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα κριτική εναντίον του κου Χατζηδάκη για τα εργασιακά είχε ασκήσει και η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι δηλώσεις Χατζηδάκη για τα εργασιακά

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει, «κωμικοτραγικά» όλα όσα ισχυρίζεται η αντιπολίτευση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο.

Παράλληλα, ο υπουργός θέτει το ερώτημα: «Ποιος μπορεί, άραγε, να πιστέψει ότι θα ήταν δυνατόν να καταργηθεί το 8ωρο σε μια χώρα της ΕΕ;».

Αναφορικά με τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μια ακόμα πολιτική – θεατρική παράσταση, ενώ για τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τα εργασιακά, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει:

«Δεν έχουμε δικές μας πατέντες. Φέρνουμε ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν σε όλη σχεδόν την ΕΕ. Μπορεί ορισμένοι συνδικαλιστές να ενοχλούνται γιατί εισάγουμε ηλεκτρονικά μητρώα, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και γενικότερα μέτρα διαφάνειας στο συνδικαλισμό […] Ενώ, επίσης καταργούμε τη χρηματοδότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες (ιδιώτες ή δημόσιο) και από κόμματα. Αν αυτό είναι το πρόβλημά τους θα ήταν εντιμότερο να το πουν […]». Χατζηδάκης εργασιακά

Για τις ρυθμίσεις αναφορικά με τις απεργίες, ο κ. Χατζηδάκης λέει μεταξύ άλλων ότι αποσκοπούν στη διαφάνεια, τους καθαρούς κανόνες, την ενίσχυση της αξιοπιστίας του συνδικαλισμού και ότι υπάρχει η πρόβλεψη της αστικής ευθύνης για όσους συνδικαλιστές παρανομούν καθώς όπως αναφέρει:

«Άλλο απεργία και άλλο παρανομία».

Τέλος, αναφερόμενος στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας κάνει λόγο για εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου του εργαζομένου αλλά και εγγύηση για την αποφυγή του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Ξενογιαννακοπούλου: To νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τα εργασιακά πλήττει τα εργατικά δικαιώματα

Προηγουμένως, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είχε ασκήσει έντονη κριτική για το εργασιακό νομοσχέδιο. Χατζηδάκης εργασιακά

«Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υφίσταται Υπουργείο Εργασίας, αλλά «Υπουργείο εργασιακής απορρύθμισης και συνδικαλιστικής καταστολής» σχολίασε η τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο

«Ο Υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης με το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και τις δηλώσεις του προκαλεί την κοινή γνώμη και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων.

Τη στιγμή μάλιστα που, με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου, ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, και με τη θέσπιση «αστικής ευθύνης» προβλέπονται τιμωρητικές διώξεις και εξοντωτικές συνέπειες για τα εργατικά σωματεία και τους συνδικαλιστές.

Ρυθμίσεις που, επειδή πλήττουν κατάφωρα τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, επιχειρεί η κυβέρνηση να «δικαιολογήσει» δια της προσφιλούς της μεθόδου του κοινωνικού αυτοματισμού» αναφέρει σε δήλωσή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments