Ελλάδα

Κρήτη: Κατέληξε 21χρονη από πνευμονική εμβολή

Κρήτη: Κατέληξε 21χρονη από πνευμονική εμβολή
Κρήτη: Παρά τις προσπάθειες των γιατρών η νεαρή κοπέλα έφυγε από τη ζωή.

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Ηρακλείου στην Κρήτη έπειτα από την είδηση ότι μια νεαρή κοπέλα έφυγε από τη ζωή μετά από πνευμονικό οίδημα. Σοκ είχε προκαλέσει και η είδηση του θανάτου της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Κρήτη: Κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών

H 21χρονη κοπέλα, κατέληξε την Παρασκευή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 21χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σπίτι της στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί πνευμονική εμβολή. Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η κοπέλα εξέπνευσε λίγο αργότερα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τραγική αυτή εξέλιξη δε σχετίζεται με τον κορωνοϊό. Κρήτη

Πνευμονική εμβολή (Π.Ε.) είναι η απόφραξη ενός ή περισσοτέρων κλάδων της πνευμονικής αρτηρίας από έμβολο (συνήθως θρόμβος), που προέρχεται από το φλεβικό σύστημα της κάτω και της άνω κοίλης φλέβας. Σπανιότερα, το εμβολογόνο υλικό μπορεί να είναι αέρας, λίπος, ελαιώδες υλικό ή νεοπλασματικός ιστός. Η πνευμονική εμβολή είναι δυνητικά αντιμετωπίσιμη εάν διαγνωστεί έγκαιρα. Είναι η τρίτη συχνότερη καρδιοπνευμονική νόσος μετά το ΟΕΜ και το ΑΕΕ στις ΗΠΑ.

Κρήτη: Η περίπτωση της 44χρονης

Η γυναίκα νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη, και υπέστη θρόμβωση, 15 ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, ανακοινώθηκε ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, ενώ νωρίτερα οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως είναι εγκεφαλικά νεκρή και ενημέρωσαν τους οικείους της. Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και πραγματοποίησαν τα test τα οποία και οδήγησαν στην απόφαση να αποσωληνωθεί η γυναίκα.

«Η οικογένειά της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η μητέρα της 44χρονης δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου. «Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία», είχε αναφέρει ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας λίγες ημέρες πριν. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12, 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments