Ελλάδα

Ελλάδα: Αλλάζουν οι Ταχυδρομικοί Κώδικες

Ελλάδα: Αλλάζουν οι Ταχυδρομικοί Κώδικες
Σε αλλαγή των ταχυδρομικών κωδικών θα προχωρήσει η χώρα.

Στο επόμενο στάδιο προχωράει ο σχεδιασμός για την εφαρμογή του νέου συστήματος Ταχυδρομικών Κωδικών (ΤΚ) στη χώρα σε επίπεδο κτηρίου, που θα βασίζεται σε γεωχωρικά δεδομένα, με βάση και τις κοινοτικές οδηγίες.

Το νέο σύστημα θα αποτελείται από οκτώ αλφαριθμητικά ψηφία, εκ των οποίων τα δύο πρώτα θα αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές (περιφερειακές ενότητες, κ.λπ.), το επόμενο ένα θα αντιστοιχεί στο Δήμο της περιφερειακής ενότητας, τα επόμενα τρία θα αφορούν στο οικοδομικό τετράγωνο, και τα δύο τελευταία θα προσδιορίζουν συγκεκριμένο κτίριο εντός του οικοδομικού τετραγώνου. Ηδη τέθηκε υπό εξέταση από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ) ο διαγωνισμός για την τεχνολογική πλατφόρμα που θα υποστηρίζει το νέο σύστημα Ταχυδρομικών Κωδικών.

Οι νέοι Τ.Κ

Η μορφή του νέου ΤΚ θα είναι δηλαδή ΑΑ Β ΓΓΓ ΔΔ. Τα ΑΑ θα είναι αλφαβητικά ψηφία που αντιστοιχούν στην περιφερειακή ενότητα που ανήκει η διεύθυνση, το Β θα είναι αριθμητικό ψηφίο που αντιστοιχεί στον δήμο της περιφερειακή ενότητας, ΓΓΓ αριθμητικοί χαρακτήρες που αντιστοιχούν στα οικοδομικά τετράγωνα κάθε δήμου και ΔΔ αλφαβητικά ψηφία που αντιστοιχούν σε ένα κτίριο εντός του οικοδομικού τετραγώνου.

Ευκολότερος εντοπισμός

Η κωδικοποίηση των οικοδομικών τετραγώνων που ανήκουν σε κάθε δήμο (ΓΓΓ), γίνεται με χρήση αριθμών από το «001» έως το«999». Αντίστοιχα η κωδικοποίηση των κτιρίων εντός του οικοδομικού τετραγώνου (ΔΔ) γίνεται με χρήση των 12 διαθέσιμων αλφαβητικών ψηφίων.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το νέο σύστημα, με τους νέους ΤΚ θα είναι πιο εύκολος ο εντοπισμός του σημείου παράδοσης αντικειμένων και αλληλογραφίας. Πλέον ένας ΤΚ αφορά σε ένα κτίριο εντός ενός συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου. Σημειώνεται ότι ο υφιστάμενος ΤΚ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι κοινός για παραπάνω από 80 χωριά ή οικισμούς! Έτσι θα δημιουργηθεί «σημαντική εξοικονόμηση κόστους στους ταχυδρομικούς φορείς καθώς η τυποποιημένη και ακριβής πληροφορία του εν λόγω ΤΚ εξοικονομεί σημαντικό χρόνο ταξινόμησης και γενικότερης διαχείρισης των ταχυδρομικών αντικειμένων και ταυτόχρονα δύναται να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την αποτελεσματικότερη και ακριβέστερη τιμολόγηση των ταχυδρομικών και μεταφορικών υπηρεσιών»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments