Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα

Βαρβιτσιώτης: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα
Το δικό του μήνυμα θέλησε να στείλει ο κ. Βαρβιτσιώτης για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόφυγα.

«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια από τη Σύμβαση της Γενεύης είναι μέσα από την έμπρακτη στήριξη, αλληλεγγύη, διεθνή συνεργασία και με πολιτικές ώστε οι συνάνθρωποι μας να ζήσουν με περισσότερη ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Χωρίς καμιά διάκριση» δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Μ. Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα στέλνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τονίζοντας πως η αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος τρόπος για τον εορτασμό των 70 χρόνων από τη Σύμβαση της Γενεύης.

Καμία διάκριση

Ειδικότερα σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Βαρβιτσιώτης γράφει: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε τα 70 χρόνια από τη Σύμβαση της Γενεύης είναι μέσα από την έμπρακτη στήριξη, αλληλεγγύη, διεθνή συνεργασία και με πολιτικές ώστε οι συνάνθρωποι μας να ζήσουν με περισσότερη ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Χωρίς καμιά διάκριση».

Βαρβιτσιώτης: «Χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη» «Χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη για τις επόμενες μεγάλες προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας αξιωματούχος στην ομιλία του.

Όπως υπογράμμισε, «για να αντιμετωπίσουμε μ ιακρίση εφαρμόσαμε μία αρχή, την αρχή ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη», τονίζοντας ότι «σε κάθε κρίση οι λύσεις δεν μπορούν να έρθουν πλέον σε εθνικό επίπεδο αλλά πρέπει να έρθουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο». «Αυτός είναι ο δρόμος με τον οποίο πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο Ευρώπη» μεταξύ άλλων στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, στις εξωτερικές μας σχέσεις, στη διεύρυνση προς τα Δυτικά Βαλκάνια, στο κοινό μας νόμισμα, στο Κράτος Δικαίου, καθώς επίσης και την «κοινωνική Ευρώπη».

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως στην Ελλάδα «είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε μία Διάσκεψη με μεγάλη συμμετοχή των περιφερειών, των πανεπιστημίων, των νέων ανθρώπων και όλης της κοινωνίας», επισημαίνοντας τη συνεργασία της χώρας μας με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση των πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments