Οικονομία

Ακίνητα: Εξετάζεται η σταδιακή κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ

Ακίνητα: Εξετάζεται η σταδιακή κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ
Ακίνητα: Υπό εξέταση βρίσκεται η σταδιακή κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, όπου επιβάλλεται σε ακίνητα αξίας των 250.000 ευρώ, είτε σταδιακά είτε από το 2022, από το υπουργείο Οικονομικών.

Υπό εξέταση βρίσκεται η σταδιακή κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, όπου επιβάλλεται σε ακίνητα αξίας των 250.000 ευρώ, είτε σταδιακά είτε από το 2022, από το υπουργείο Οικονομικών.

Τι εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Στο «τραπέζι» βρίσκεται η πλήρης κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ μόνο για τα φυσικά πρόσωπα, η μείωση κατά 50% για τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα και η πλήρης κατάργηση το 2023 είτε τέλος η διατήρηση του μόνο για πολύ μεγάλες περιουσίες άνω των 500 χιλ. ευρώ.

ΕΝΦΙΑ: Καταβολή σε 10 έως 12 δόσεις από το επόμενο έτος

Σε 10 ή και 12 δόσεις τον χρόνο θα καταβάλλεται από το 2022 ο ΕΝΦΙΑ, που θα έχει και ανανεωμένους συντελεστές για να μην επιβαρυνθούν περισσότερο οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν υποφορολογηθεί για τις ιδιοκτησίες τους, ανέφερε προ ημερών ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θα μπορούσαν να γίνουν και δέκα οι δόσεις ή και οριακά περισσότερες. Θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι 12», δήλωσε ο υπουργός, σχετικά με τον αριθμό των δόσεων για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ το επόμενο έτος. Προσθέτοντας πως «το σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ θα το δούμε την κατάλληλη στιγμή, αλλά δίνεται η δυνατότητα για πολύ περισσότερες από τις 6 δόσεις που τώρα υπάρχουν».

Όπως είχε δηλώσει παλιότερα ο αρμόδιος υπουργός, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ την επόμενη χρονιά θα αρχίσει τον Μάρτιο. Με βάση το τι θα προκύψει τον Νοέμβριο, στις ασκήσεις υπολογισμού, «θα αναπροσαρμόσουμε τους συντελεστές, γιατί δε θέλουμε να βγάλουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω συνολικά», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας: «Η άσκηση θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments