Lifestyle

Κάρολος: Χρηματοδοτούσε τον Χάρι και την Μέγκαν

Κάρολος: Χρηματοδοτούσε τον Χάρι και την Μέγκαν
Ο πρίγκιπας Κάρολος χρηματοδότησε το ζευγάρι με ένα «σημαντικό ποσό» μέχρι το καλοκαίρι του 2020, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου Κλάρενς.

Στην πολύκροτη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει ότι η οικογένειά του σταμάτησε να τον στηρίζει οικονομικά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Μάλιστα, τότε είχε πει πως κατάφερε να προχωρήσει στο νέο κεφάλαιο της ζωής του χάρη στην κληρονομιά που του είχε αφήσει η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Τώρα, εκπρόσωπος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ διευκρίνισε ότι ο πρίγκιπας Χάρι αναφερόταν στο πρώτο τρίμηνο του συγκεκριμένου οικονομικού έτους, δηλαδή την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο. Όταν τον Ιανουάριο του 2020 το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσουν να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι «ο πρίγκιπας της Ουαλίας έδωσε ένα σημαντικό ποσό για να τους υποστηρίξει σε αυτή τη μετάβαση», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου Κλάρενς.

«Οικονομικά ανεξάρτητο το ζευγάρι»

«Αυτή η χρηματοδότηση σταμάτησε το καλοκαίρι του περασμένου χρόνου. Το ζευγάρι είναι τώρα οικονομικά ανεξάρτητο», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος. Παρότι η αποχώρηση του ζευγαριού ήταν ένα ζήτημα «τεράστιας λύπης για την οικογένεια, ο πρίγκιπας της Ουαλίας ήθελε να βοηθήσει να λειτουργήσει αυτό», σημείωσε, αναφερόμενος στην οικονομική υποστήριξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, η μοναρχία κόστισε στους Βρετανούς φορολογούμενους 87,5 εκατομμύρια λίρες το διάστημα 2020-21, μια αύξηση 18,1 εκατ. σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Μείωση στο κονδύλι με την φυγή Χάρι και Μέγκαν

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά στοιχεία του πρίγκιπα Κάρολου, η χρηματοδότηση για τους δύο γιους του και τις οικογένειές τους ανήλθε σε 4,5 εκατομμύρια λίρες, ποσό που περιλαμβάνει και άλλες δαπάνες. Το κονδύλι αυτό μειώθηκε κατά περίπου 1,2 εκατομμύριο λίρες το οικονομικό έτος μετά την αποχώρηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ από τη βασιλική οικογένεια.

Από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν φαίνεται επίσης ότι το ζευγάρι αποπλήρωσαν 2,4 εκατομμύρια λίρες για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage. Το ποσό αυτό καλύπτει και τη μίσθωση προκειμένου αυτή να παραμείνει η οικία τους στη Βρετανία τουλάχιστον έως τον Μάρτιο του 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments