Ελλάδα

Οι «Μαλδίβες» που βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα

Οι «Μαλδίβες» που βρίσκονται δίπλα στην Αθήνα
Αθήνα: Δίπλα στην Αθήνα βρίσκονται οι Πεταλιοί στην Εύβοια, μια μαγευτική παραλία που θυμίζει τις εξωτικές «Μαλδίβες».

Δύο ώρες μόλις μακριά από την Αθήνα θα συναντήσει κανείς ένα πανέμορφο τοπίο. Είναι οι Πεταλιοί στην Εύβοια και αξίζει να μπουν στο πρόγραμμά σου είτε για Σαββατοκύριακο είτε για περισσότερες μέρες. Το σίγουρο είναι ότι το μέρος αυτό αποτελεί μια ξεχωριστή γωνιά της Ελλάδας που δεν περνάει απαρατήρητη. Η παραλία αυτή αποτελεί απόδειξη πως η χώρα μας έχει πάντα τον τρόπο να σε εκπλήσσει και να σου χαρίζει μοναδικές στιγμές, αλλά και πανέμορφα τοπία.

Μοναδικό προορισμό αποτελούν επίσης η παραλία «Καταφύγι», καθώς και η Χρυσή Ακτή στην Κυλλήνη.

Αθήνα: Μόλις δύο ώρες μακριά οι Πεταλιοί στην Εύβοια

Χρυσές αμμουδερές παραλίες, τιρκουάζ νερά και καταπράσινες νησίδες είναι το σκηνικό που θα συναντήσεις στους Πεταλιούς. Είναι η απόδειξη ότι οι ελληνικές παραλίες ακόμη και τόσο κοντά στην πρωτεύουσα δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τις υπόλοιπες των νησιών ή της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όποιος αναφέρεται στους Πεταλιούς, τους χαρακτηρίζει ως τις ελληνικές «Μαλδίβες» που είναι σε κοντινή απόσταση στην Αττική. Στην πραγματικότητα, κάτι που μπορείς να καταλάβεις και από τις φωτογραφίες είναι ότι οι Πεταλιοί είναι μια «γειτονιά» 10 μικρών νησιών, τα οποία εκτείνονται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο, απέναντι από το Μαρμάρι. Μπορείς να δεις πού ακριβώς βρίσκονται κάνοντας μια βόλτα στους χάρτες της Google.

 Αθήνα

Οι εξωτικοί Πεταλιοί και οι μοναδικές ελληνικές παραλίες τους, μπορεί να μην είναι τόσο φημισμένοι όσο άλλα νησιά. Ωστόσο αποτελούσαν ανέκαθεν πόλο έλξης μεγιστάνων και… γαλαζοαίματων. Σήμερα, τα περισσότερα είναι ακατοίκητες βραχονησίδες, εκτός από τρία, τα οποία χαίρονται οι τυχεροί ιδιοκτήτες τους. Ωστόσο στα ανοιχτά τους μπορείς να κάνεις και εσύ το μπάνιο σου ενώ με το σκάφος η εμπειρία είναι μοναδική.

Ιδανικός προορισμό για όλο το χρόνο η Εύβοια

Η Εύβοια αποτελεί ιδανικό προορισμό και ασφαλή επιλογή για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι, όμως, είναι το κάτι άλλο. Γιατί μπορείς να πας μόνο με το αυτοκίνητο, έχει μοναδικής ομορφιάς παραλίες, γραφικά χωριά και είναι σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Είτε επιλέξεις τη βόρεια πλευρά, είτε τη νότια είτε το κέντρο, το σίγουρο είναι ότι θα βρεις μοναδικές ελληνικές παραλίες και οικισμούς που θα αγαπήσεις. Η Χαλκίδα μπορεί πάντα να αποτελεί το ορμητήριό σου.

Αν βρεθείς εκεί, θυμήσου να ρωτήσεις για την άγνωστη παραλία-σπηλιά. Το ταξίδι στην Εύβοια είναι στην πραγματικότητα ένα σαββατοκύριακο που τα έχει όλα. Ακόμη και ορυχεία που σήμερα είναι άγνωστες… αλπικές λίμνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments