Πολιτική

Προνόμια εμβολιασμένων εστίαση: Στις 12:30 ανακοινώσεις από Γεωργιάδη – Γεραπετρίτη

Προνόμια εμβολιασμένων εστίαση: Στις 12:30 ανακοινώσεις από Γεωργιάδη – Γεραπετρίτη
Προνόμια εμβολιασμένων εστίαση: Εξελίξεις στο θέμα των προνομίων των εμβολιασμένων θα έχουμε σήμερα όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα στο προνόμια των εμβολιασμένων που θα αφορούν την εστίαση θα έχουμε σήμερα στις 12:30. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους υπουργούς Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Υπενθυμίζεται πως ήδη χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κάρτα freedom pass για τους νέους ηλικίας 18-25 ετών την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε μια σειρά από υπηρεσίες.

Προνόμια εμβολιασμένων εστίαση: Οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Όσοι έχουν εμβολιαστεί θα έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κινητικότητας. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα των προνομίων για τους εμβολιασμένους που θα ανακοινωθούν σήμερα στις 12:30, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1.

Προνόμια εμβολιασμένων εστίαση

Για την εστίαση εξήγησε ότι τα καταστήματα θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες. Σε αυτά που θα δέχονται αποκλειστικά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί και σε αυτά που θα δέχονται όλους τους πελάτες.

Τα καταστήματα που θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν μια ειδική σήμανση και θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν περισσότερους πελάτες. Ο έλεγχος για το αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος, θα γίνεται μέσω κινητού με ευθύνη του καταστήματος, ενώ για τους ανήλικους θα ανακοινωθεί μια ειδική διαδικασία.

Προνόμια εμβολιασμένων εστίαση: Τι θα γίνει με τη διασκέδαση

Σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες. Στον αντίποδα, για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί εξετάζεται είτε να υπάρχει διαφορετική χωρητικότητα, δηλαδή θα μπαίνουν λιγότεροι σε αυτούς τους χώρους, ενώ θα είναι υποχρεωτική η τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως οι μάσκες. Προνόμια εμβολιασμένων εστίαση

Ενδεικτικά, η κυβέρνηση φέρνει ως παράδειγμα τους αγώνες NBA στις ΗΠΑ, όπου στη μια πλευρά του γηπέδου βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι με αποστάσεις και μάσκες και στην άλλη είναι οι εμβολιασμένοι με κανονική πληρότητα και χωρίς αποστάσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολυμπιακού, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους και σε όσους έχουν νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες, ενώ ο Παναθηναϊκός κάνει λόγο για πληρότητα των γηπέδων σε ποσοστό 50% και μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments