Πολιτική

Νίκος Παππάς: Παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο

Νίκος Παππάς: Παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο
Νίκος Παππάς: Με 178 ψήφους υπέρ ο πρώην υπουργός παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.

Ο Νίκος Παππάς παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Να θυμίσουμε ότι είχε συσταθεί προανακριτική επιτροπή για το αν ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή» στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016

Πιο συγκεκριμένα, με 178 ψήφους υπέρ και 86 κατά παραπέμπεται ο Νίκος Παππάς στο Ειδικό Δικαστήριο για την διάπραξη του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή στην υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών και στην απόπειρα δημιουργίας ΣΥΡΙΖΑ channel.

Ποια κόμματα τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής

Από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ των οποίων οι κοινοβουλευτικές ομάδες είχαν ταχθεί υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού, υπήρξαν δύο απώλειες. Μία ψήφος βρέθηκε άκυρη, πιθανόν κατά λάθος, και μία ακόμα ψήφος προστέθηκε στα κατά που έφτασαν τα 86.

Παρών τάχθηκαν οι 12 βουλευτές του ΚΚΕ, ενώ ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση απείχαν από την ψηφοφορία.

Νίκος Παππάς: «Η ΝΔ κατεδαφίζει το κατηγορητήριο που έστησε εναντίον μου»

Εν τω μεταξύ, σε δήλωσή του στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο κ. Παππάς υπογράμμιζε: «Σήμερα επισφραγίζεται το γεγονός ότι η ίδια η ΝΔ κατεδαφίζει το κατηγορητήριο που εκείνη έστησε εναντίον μου και εναντίον της. Πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, οι ίδιο οι κατήγοροι αποσύρουν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου.

Είναι ημέρα δικαίωσης. Σήμερα, το πολιτικό σύστημα, στο σύνολό του, πρέπει να βγάλει συμπεράσματα».

Θάνος Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ελέγξει τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ

Ο πρώτος εισηγητής, βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι μετά τον έλεγχο της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, μέσω των εκλογών του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιχείρησε να ελέγξει τη δικαστική εξουσία και τα ΜΜΕ.

Όπως είπε, στο πλαίσιο της «προσπάθειας ελέγχου των αρμών της εξουσίας», τα μέσα ενημέρωσης ανέλαβε ο τότε υπουργός Νίκος Παππάς, με «μπροστινό» τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος ήρθε σε επαφή για τη χρηματοδότηση τηλεοπτικής άδειας με τον κατασκευαστικό όμιλο CCC.

Θεοδώρα Τζάκρη: Πολιτική φαρσοκωμωδία

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, μίλησε για πολιτική φαρσοκωμωδία. Αφού εκτίμησε ότι το αληθές πόρισμα «βρίσκει υπεύθυνη τη ΝΔ» για υφαρπαγή της ψήφου του λαού, για διαστρέβλωση της αλήθειας και για πολιτική ασυναρτησία, επεσήμανε:

«Παραπέμψατε έναν στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, χωρίς κανένα στοιχείο, μόνο με τον λόγο ενός νταραβεριτζή εργολάβου, που γυρίζει από εδώ και από εκεί, μπας και εξοικονομήσει κανένα εκατομμυριάκι, και για την ακρίβεια, για τρία εκατομμυριάκια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments