Πολιτική

Πλακιωτάκης: 2500 άτομα εκτός πλοίων το τριήμερο

Πλακιωτάκης: 2500 άτομα εκτός πλοίων το τριήμερο
Πλακιωτάκης για Μύκονο: Τι δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στα περιοριστικά μέτρα τα οποία πήρε η κυβέρνηση για τη Μύκονο.

Πλακιωτάκης: Τι δήλωσε για τις μετακινήσεις και τη Μύκονο

Ο ίδιος, τόνισε πως μόνον το τριήμερο 2.500 επιβάτες δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στα πλοία και υπογράμμισε πως «πέρα από τους ελέγχους χρειάζεται και η συνεργασία όλων». Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε για τα σκάφη μπορούν να γίνουν μόνον δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε για τη Μύκονο πως «πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα για συγκεκριμένο διάστημα». Απαντώντας στις αντιδράσεις καταστηματαρχών και ξενοδόχων, υπογράμμισε πως «είναι προτιμότερη μια μικρή ταλαιπωρία παρά η απώλεια της τουριστικής περιόδου».

Πλακιωτάκης

Τα ισχύοντα μέτρα στη Μύκονο

Από το Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση. Πλακιωτάκης

Πως μετακινούμαστε προς τα νησιά

Όσον αφορά τις μετακινήσεις προς τα νησιά, εξακολουθούν τα ισχύουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν σε νησιά για να επιβιβαστούν στα πλοία καθώς και στα θαλάσσια ταξί, θα πρέπει:

  • Να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορονοϊό, ή
  • Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο Cοvid-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.
  • Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης ή Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν.

Η υποχρέωση περιλαμβάνει ανηλίκους από 12 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments