Οικονομία

Αναπτυξιακός νόμος: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης επενδυτικών σχεδίων

Αναπτυξιακός νόμος: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης επενδυτικών σχεδίων
Αναπτυξιακός νόμος: Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσίασε τους πίνακες κατάταξης 127 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις».

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρουσίασε τους πίνακες κατάταξης 127 επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου στα καθεστώτα «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία της αξιολόγησης ολοκληρώνεται σε μόλις 3.5 μήνες αντί 24 μηνών που ίσχυε μέχρι πρόσφατα.

Πόσες επιχειρήσεις υπάγονται στα επενδυτικά σχέδια

  • Στον 6ο κύκλο του καθεστώτος «Γενική Επιχειρηματικότητα» υπάγονται 40 επενδυτικά σχέδια. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 19.132.641,29 ευρώ και το συνολικό ποσό της ενίσχυσης με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται στο ποσό των 113.448.786,76 ευρώ.
  • Στον 4ο κύκλο του καθεστώτος «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» υπάγονται 87 επενδυτικά σχέδια. Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης, της επιδότησης χρηματοδοτικής μίσθωσης και της επιδότησης του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 171.030.761,89 ευρώ και δεν απαιτείται ενίσχυση με τη μορφή της φορολογικής απαλλαγής.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments